vrijdag 13 maart 2015

VEGAN VIBES: Noedels met paksoi en een avocadosausje!


Hier zijn we weer met onze soba noedels! Dit keer met een avocadosausje en paksoi.
Paksoi is een groente die ik nog nooit geprobeerd had. Waarom? Geen idee, het sprak me niet zo aan zeker. Maar nu beland hij vaker in mijn winkelkarretje. Paksoi is super lekker, vooral bij Aziatische gerechtjes en zit bomvol vitamientjes!

Toen ik voor de eerste keer soba noedels had gekookt dacht ik dat we gingen moeten honger lijden. Ik had de helft van het pakje gepakt, zoals ik bij pasta doe. Er blijft dan nog steeds een volwaardige portie als restje over. Maar mijn hoopje noedels paste gewoon bijna in mijn hand! Ok, dat is een beetje overdreven.

Hebben we honger geleden? No way! Soba noedels zijn zo verzadigend dat je er gewoon niet veel van hoeft te nemen.
Dus wees gewaarschuwd als je direct 2 pakken in je kookpot wil kieperen.

Ik heb bij dit receptje nog wat tofu gebakken, serveer er gerust bij wat jij lekker vind.

Wat heb je nodig?

  • Half pakje soba noedels
  • Halve paksoi
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sap van een halve limoen
  • 1 theelepel verse geraspte gember
  • 1eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
How to?

  • Snij je paksoi in grove stukken.
  • Kook je noedels en paksoi in water met een eetlepel sojasaus.
  • Mix de avocado, sesamolie, gember, de andere eetlepel sojasaus en het limoensap in een foodprocessor.
  • Mix goed door tot je een egale saus hebt.
  • Giet je noedels af en meng met de saus.
  • Werk af met de sesamzaadje.
  • Eet gerust met stokjes ;)