zaterdag 8 november 2014

Beasty Bietjes #Lunchbreak #GoodIdea #Kidsproof #Princesssalad


Smoothie-time, dacht ik. En ik ging ook echt de rode bietjes in de smoothie kieperen... Tot de blender -oh dear, de derde deze week-, besloot te sterven op mijn aanrecht. Wat ik met mijn blenders doe? Niets speciaals, ik hak er dadels en noten mee fijn. Houden ze niet van, zoveel is duidelijk. Als ik jullie een tip kan geven, investeer in degelijk materiaal. Ik heb er nu enkele in bruik-leen gekregen en ze waren duidelijk niet raw-foodproof. Oeps. 
In elk geval, wat nu met de bietjes? Ik had zin in een lekkere lunch, én het was al bijna 14u. Mijn hongerige kids bengelden letterlijk aan mijn benen. Komaan mammie, zet hem op. Een vluggertje op deze sunny-saturday-afternoon
Ik gooide wat quinoa in een kookpotje, sneed en hakte wat groentjes fijn en hupsa, een waanzinnige lekkere bietensalade stond klaar om uitgetest te worden. Leuk detail: De hele boel kleurde zalig roze.. Wat maakte dat het recept ook ineens een naam kreeg: Princess-salad! #Kidsproof #Healthy and #Clean... Yes! 

Ingrediënten: 
- 500g gekookte bietjes
- 100g quinoa (witte is oké!)
- 1 groentebouillonblokje
- 1 sjalotje
- 2tl rozemarijn
- 2tl kurkumapoeder
- zout & peper
- 3 teentjes look
- 1cm gember
- 150g feta
- 3 takjes tijm
- handvol walnoten, grof gehakt
- 1 kleine eetlepel honing 


How to: 
- Kook de quinoa in de groentebouillon klaar volgens de verpakking.
- Snij de bietjes in kleine blokjes.
- Snij een sjalot héél fijn, voeg bij de blokjes biet.
- Kruid met verse rozemarijn, kurkuma, zout en peper.
- Knijp zowel de knoflook als de gember met een knoflookpers uit boven de bietjes.
- Verkruimel de feta over het geheel.
- Giet de quinoa af, schud goed droog en meng onder de bietjes.
- Maak de tijm stuk met de vijzel en meng met de noten onder de salade.
- Marmer honing over het geheel en werk af met een takje rozemarijn. 


Smakelijk!