dinsdag 8 maart 2016

VEGAN VIBES: Zoete aardappelschotel om met stokjes op te smullen!! #vergeetdepindapastaniet


Mijn inspiratie komt van overal! Een smaakcombinatie die ik tegenkom op de receptenpagina van een roddelblaadje of gewoon iemand die vertelt over zijn lunch, ik onthoud het allemaal.
Een receptje exact namaken is moeilijk voor mij. Ik geef er graag mij eigen twist aan of 'handsoffmyfoodenize' het voor jullie foodies.

Een eetlepeltje extra van dit, een schepje minder van dat of gewoon een heel andere aan smaak er aan geven. Ik geniet er van en ik word er helemaal happy van. Mijn eigen ding doen en een bordje helemaal naar mijn eigen smaak op tafel toveren, i love it!

Maar vandaag deel ik een receptje waar ik helemaal niets aan veranderd heb. Niets, noppes, nada! Het was ook totaal niet nodig want het was overheerlijk! Ok, toch bijna niets. Ik kon het niet laten en heb hier en daar een andere hoeveelheden gebruikt en wat groene bladgroenten toegevoegd.
You can never eat enough greens!

Deze over the top Aziatische zoete aardappelschotel komt van de groene meisjes. Eén van DE veganblogs die ik nu toch al enkele jaren volg. Tnx girls voor dit heerlijke receptje!

Wat heb je nodig?

  • 3 zoete aardappels 
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 gesmolten eetlepel kokosolie
  • 1 blok tofu
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 handje geraspte kokos
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 3 handjes groene bladgroenten bv. veldsla, spinazie,...

Voor de saus:
  • 3 eetlepels pindapasta
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  •  mini stukje gember
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel sambal
  • 4 eetlepels water

How to?
  • Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij de aardappels in dikke frietjesvorm.
  • Meng met de kokosolie en currypoeder.
  • Plaats de frietjes op de bakplaat en bak voor 30min. in de oven.
  • Snij de paprika, avocado en wortels in fijne reepjes.
  • Knijp de tofu goed uit en snij in plakjes.
  • Bestrijk de plakjes met de sojasaus en bak in een grillpan.
  • Als de tofu langs beiden kanten gebruind is snij je ze in kleine blokjes.
  • Ondertussen mix je alle ingrediënten voor de saus in je blender.
  • Leg eerst de groene bladgroenten op je bord. Hierop de frietjes, met daarop de groenten.
  • Werk af met de heerlijke saus, kokos, sesamzaad en koriander.
  • Geniet!!