woensdag 8 april 2015

VEGAN VIBES: Lunch met behoorlijke lente touch! #greengreengreen


Nom nom nom.. Deze lekkere lunch maakte ik letterlijk in no-time en het was een voltreffertje. Al zeg ik het zelf. No worries 'bout the callories babies! Dit is echt een skinny lieverdje waar je van zal smikkelen!
Het is trouwens ook gewoon géweldig gezond! De speltwafels zijn gemaakt van een oertarwe en rijk aan vitamine B3, mineralen (magnesium, zink, fosfor, koper en ijzer). Ze smaken helemaal anders dan de alom bekende rijstwafels en zijn dus gewoon ook eens een fijn alternatief! 

I told you before... avocado is gezond. En je wordt er NIET dik van (tenzij ik een verborgen buikje heb, want ik eet er dagelijks minstens 1tje). Wees dus vooral niet te zuinig! 
Geroosterde paprika haal je makkelijk uit een potje -met olie-, verwen jezelf dus met eigen geroosterde rode lieverds. Ze zijn -als je een goede grill hebt- in no time gaar én olievrij! 

Ingrediënten: 
- 4 speltwafels
- 1 avocado
- 1 rode paprika, geschild
- 80g basilicum
- 1 teentje knoflook
- 15cl olijfolie (en eventueel een beetje extra)
- 1/2 citroen (het sap)
- 60g geroosterde pijnboompitten
- peper en zout 


How to: 
- Maak vegan pesto. Mix daarvoor de basilicum, de knoflook, de olijfolie, het citroensap en de pijnboompitten tot een gladde smurrie. Voeg -als dat nodig lijkt- nog wat olijfolie toe.
- Kruid af met peper en zout. 

- Rooster ondertussen de geschilde en van de zaadjes (en zaadlijsten) ontdane paprika's in fijne reepjes onder je grill. Je kan ze ook bakken in de pan, als dat handiger lijkt.
- Snij de avocado in even fijne reepjes.
- Beleg de speltwafels met een dikke laag pesto, paprika en avocado.
- Kruid opnieuw stevig af met peper en zout. 


Nommie! Als je je vingers aflikte bij het snijden van de avocado, ga je dat beslist nu nog een keertje doen!