donderdag 16 april 2015

VEGAN VIBES: Crunchy black quinoa met nectarines en abrikozen #breakfastmetpit voor #hippe morninglovers!



Zin om even uit te pakken met een hip ontbijtje? Deze is echt een toppertje en werkelijk IEDEREEN zal je vragen wat je nu precies voor je neus hebt staan. Het ziet er vreemd maar super lekker uit. En... fijntje... het is ook echt heerlijk
Dit ontbijtje is gemaakt met zwarte quinoa. In tegenstelling tot wat mensen denken is er een groot smaak- en textuurverschil met de witte versie! Zwarte quinoa is véél steviger dan de witte en heeft een zekere 'bite'. Hij heeft ook een iets pittigere smaak. Jammer genoeg is ook de prijs een pak hoger dan de witte korreltjes die je tegenwoordig in bijna elke supermarkt vindt. Geen zin in zwarte? De witte versie voldoet ook ruimschoots! 
Dit is eerder experimenteel, opvallend en tja... hip! :) 

Ingrediënten:
(2 personen) 
 
- 120g quinoa
- 400ml havermelk (of andere plantaardige melk)
- 6 gedroogde abrikozen, in fijne reepjes
- 2 nectarines in kleine blokjes (hou 1/2 apart voor de garnering)
- een hand fijngehakte amandelen, eventueel geroosterd (lekker!) 


How to: 
- Spoel de quinoa goed af in een fijne zeef.
- Voeg de quinoa samen met de melk in een kleine pan. Doe de gedroogde abrikozen erbij.
- Kook in 10 minuten gaar.
- Laat de pan 5 minuten in koud water afkoelen. Je kan dit eventueel in de gootsteen doen.
- Snij de nectarines in kleine blokjes en meng onder de quinoa. Snij een halve nectarine in halve maantjes voor de garnering (zie foto).
- Schep de geroosterde, gehakte amandelen onder het mengsel.
- Werk af met de schijfjes nectarine. 


Goedemorgen knapperd!