dinsdag 10 februari 2015

SKINNY SINNER Asian Hummus #Edamame

Als rasechte Antwerpenaar waan ik me dagelijks even in Azië wanneer ik door China Town fiets. Regelmatig spring ik dus wel eens een Aziatische supermarkt binnen en koop dan iets onbekend. Hier gaat een hele nieuwe culinaire wereld voor me open. Een wereld waar ik soms ronduit bizarre dingen, maar meestal absoluut héérlijke ingrediënten leer kennen. Zo vond ik ook de Edamameboon.

Dit is echt een Superfood, mét grote S! Deze jonge sojabonen zitten boordevol eiwitten, vezels, vitamine A en C, ijzer en omega 3-verzuren. Eigenlijk ontbreekt het maar één ding: calorietjes!

Deze boontjes zijn ideaal te serveren als bijgerecht bij sushi, of als tussendoortje. Kook ze enkele minuten, laat ze vervolgens schrikken in ijskoud water, bestrooi met zout en smul er op los! Je kan de boontjes uit de pel halen op voorhand, of je eet ze gewoon zo uit het vuistje en gooit de pel dan weg. Dat is wat je voorkeur geniet, maar hoe dan ook: dit is een healthy snack die je op minder dan 10 minuten op tafel tovert.

Ik had echter zin in een dipsausje bij mijn cocktailtomaatjes en besloot een Aziatische hummus te maken op basis van Edamame. Easy-To-Make, gezond en héérlijk. Wat wil je nu nog meer?

Wat heb je nodig?
- 200 gr edamameboontjes (= +/- 100 gr gepelde edanameboontjes)
- 40 gr tahini
- zout naar smaak
- 20 gr basilicum
- 1/2 limoen
- 2 el olijfolie

How to?
- Kook de edamameboontjes gedurende 5 à 6 minuten in gezouten water. Laat vervolgens schrikken in koud water en pel de boontjes.
- Voeg de gepelde edamame samen met de overige ingrediënten en blend dit goed met een mixer of in een blender. Proef en voeg naar smaak extra limoen, basilicum, olie of zout toe.
- Serveer als dipsaus, op een cracker of bij je gerecht.