zondag 8 maart 2015

OH MY OATS!: Baklava-oats... njummie! #omdathettochaleffegeledenwas #ontbijtzonderhavermoutisalshandsoffmyfoodmetsuiker


Ik wéét het. Er zijn al duizenden gerechten waar havermout het hoofdingrediënt is maar dit is toch wel echt weer eentje om van te smikkelen... Sérieus! 
In een handomdraai heb je het voor elkaar en tover je een baklava-havermoutpotje op je ontbijttafel. Moeite? Niets! Beetje roeren in een potje en een pan en 't is gefixt!
Een van de geheime smaken? Kardemom! De typische smaak, gemengd met een snuif kaneel zorgen voor een mysterieus effectje in je doordeweekse pap. Met gekarameliseerde pistachenoten ben je helemaal klaar! 


Ik mikte er nog enkele schijfjes banaan bij en hup... Oh My Oats! 

Ingrediënten: 
- Een beetje kardemompoeder (naar smaak)
- Een snuifje kaneel (naar smaak)
- 40g havermout (vermijd de instant-havermout en neem grovere korrels)
- 200ml rijstmelk
- 2el pistachenoten
- 3el agavesiroop 


How to: 
- Kook de havermout in de rijstmelk. Roer continu tot je een volle romige pap krijgt.
- Haal van het vuur en meng er de kardemom en de kaneel onder. Proef. Kardemom smaakt pittig door, ik hou er wel van! ;)
- Verwarm de agavesiroop in een pannetje en mik er de pistachenoten bij. Laat enkele minuten karameliseren. 

- Werk je potje ochtendgloren af met schijfjes banaan. 

Smakelijk!