zaterdag 2 mei 2015

OH MY OATS: Breakfastcupcakes met een #raw en #vegan tintje! Lekkuur, glutenvrij en supergezond!


Laat op de avond, maar ik heb een excuus! Ik kookte tot 10 minuten geleden aan mijn ontbijtje voor morgen! Deze Raw Vegan (dan moet je de bijenpollen even achterwegen laten) cupcakes zijn absoluut fantastisch. Helemaal glutenvrij (havermeel!) en gezoet met agavesiroop. Wie jaloers is op mijn zondagochtend steekt z'n hand maar in de lucht!

Ik méén het. Ik ben echt onder de indruk. Voor mijn hele healthy foodavontuur, was ik een cupcakelover. Ja, zo eentje die smost met suikerpasta en figuurtjes kneedt, die je gewoon niet wil opeten omdat ze je een instant overdose sugah geven.
Maar dit... oh dear! En de basis. Oats Oats Oats! Ik blijf erbij, het is tovermiddel! -Is er iets wat je er niet mee kan maken, ik bedoel... serieus... We hebben echt al op elke mogelijke manier havermout gebruikt op onze blog en het blijft verrassend.


Ingrediënten: 
Bodemlaag: 
- 3/4 kop havermeel (blend havermout tot meel)
- 2 el water
- 1el kokosolie
- 2el agavesiroop

Toplaag:
- 1 + 1/2 kop havermeel
- 1 kop blauwe bessen
- 1/5 kop agavesiroop
- 3el kokosolie


Topping: 
- Bijenpollen (optioneel)
- Gehakte pistachenoot
- Cacaonibs
- Lavendel
- ... 


Zorg dat de kokosolie lopend is. Je kan hem smelten in in de microgolfoven, als het niet echt helemaal raw moet zijn voor jou. Ik zet hem gewoon eventjes boven men kopje koffie in een bordje. :) 

How to: 
Bodemlaag: Mix alles door elkaar tot je een kruimelig havermoutdeegje krijgt. Rol het uit met een deegrol en druk er met een vormpje of glas rondjes uit. 

Je hebt nu een soort 'zandkoekje'. Zet ze even in de ijskast om op te stijven.

Toplaag: Mix alles door elkaar tot je een dikke paarse brij krijgt. Doe alles in een spuitzak met brede mond en spuit een hele dikke laag op de bodempjes. Ik ben niet zo'n 'alles-moet-hetzelfde'-kok, maar als je wil kan je hier even uitpakken met je vaste hand.
Bestrooi met topping naar keuze! 


Goeiemoorgeeeeeeen!