vrijdag 15 mei 2015

HOTSPOT: @Anvers ... Ola! Raw?! #TheSaladCompany en yes, you should taste this!Kammenstraat. Place 2be als je een beetje hippe Antwerpenaar wil zijn. En olala... Dit plekje verdient een berichtje!  

Super trots loodste ik mijn twee kids -de ene al wat rustiger dan de andere- en m'n BFF richting dé fotografiewinkel van Antwerpen. Zonder dat ik het wist was deze hotspot-voor- lomofans gewoon van z'n plek verdwenen! -Oh god, hell!-
Maar... alsof het zo moest zijn. Alsof soms gewoon de wereld een groot k'doo is... was er een raw-bar in de plaats gekomen! Hoeraatjes! 
Ik weet niet wat ik nu het leukst vind, lomo-kiekjes schieten van m'n eten of het eten maken zelf. In elk geval. Nog een RAW-spot in Antwerpen. Ik kan het echt appreciëren.
Aangezien de fijne griet aan m'n zijde ook een foodie is (die me tijdens mijn vakantie naar het verre Vietnam trouwens ook een maand zal vervangen hier op Handsoffmyfood) twijfelden we niet. Geen instant-foto maar instant-honger. Glimlachend bestudeerden we de kaart. Yummie. -No worries voor de niet-veggies, rawers of vegans... Iedereen vindt echt z'n ding!-

Aangezien mijn kikker-erwten-verslaving giga porties aanneemt, ging ik toch maar voor een "Beans 'n Greens" salad. Yep, schot in de roos. Knapperige kikkererwten -vers, zo moet 't-, heerlijke linzen, een massa aan waterkers, avocado... Ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik nu het fijnste vond. Mijn kids hadden wel zin in een lekkere yoghurt met banaan en granola .... Kids-proof bevonden? Eh. Ja. 


En, ja, ook grown-up proof. Bekentenis. We vonden het tomatenplantje op onze tafel een toppie appetizer! Of dit helemaal binnen de regels was weet ik niet... -oeps!- , maar dit verdomd lekker uitziend tomatenplantje mist nu wel een tomaatje of vier! 


Na de fijne -kei verse- salade, kon ik echt niet anders dan een energyball kiezen -dessert-time!-. Jaah... dat hoort nu eenmaal bij een healthy-foodie. Energyballs zijn er om te proeven -val elke soort een hapje, uiteraard!-.
De chocolade-ball was schitterend, werkelijk waar. Maar die met inca-bessen. Oh my god, you should try this @ home! -Hier ga ik wel even mee experimenteren volgende week!-. 


Misschien toch ook (kan dat, morgen?!) snel een stukje van hun heerlijke raw-taarten gaan proeven. Nu goed, bij deze is het gezegd. Amper een maand open maar het mag zijn geweten... bij #TheSaladCompany zit je goed, gezond én moet je een plekje laten voor een toetje

Deze foodie heeft z'n nieuwe lunchadres gevonden. En trouwens, als ik het goed snapte, er opent een barretje in Gent. Aha!