vrijdag 23 januari 2015

OH MY OATS: Havermout-pizzadeeg, #omdat het kan #omdat het zalig en healthy is!


Ik dacht dat ik vooral geen tijd ging vinden voor het koken tijdens deze drukke periode, voor mij. Verkeerd gedacht, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Onze instagram volgers hebben gezien dat ik vanmorgen héél vroeg al koekjes stond te bakken. Maar de tijd vinden om deze heerlijkheden onder woorden te brengen en te delen met jullie, dat is iets anders.

Wees gerust, als de rust hier terug is wedergekeerd, worden jullie gebombardeerd met al het lekkers dat ik gemaakt heb. En geloof mij er komen een paar echte toppertje aan! Waarvan vandaag al toppertje #1 Pizza van havermout!! Ja, we hebben het echt nog niet in alles verwerkt.

Dit receptje heb ik al een tijdje geleden uitgeprobeerd. Waarom ik het nog niet sneller met jullie gedeeld heb? Geen idee, want dit is eigenlijk te lekker om voor mezelf te houden!

Tip: Check ook zeker onze bloemkool-pizza!

Wat heb je nodig?

  • 250gr havermoutmeel (havermout fijngemalen)
  • 200gr Griekse yoghurt
  • snuifje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Optioneel: Italiaanse kruiden
  • Toppings naar keuze: tomatensaus, paprika, champignons, pesto,...

How to?

  • Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Kieper alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed, met je handen, tot een elastisch deeg.
  • Voeg eventueel Italiaanse kruiden toe voor een extra smaakje.
  • Voeg gerust wat extra meel of yoghurt toe als je deeg te nat of te droog is.
  • Rol nu je deeg uit op je bakpapier, tot een paar mm, max. 0.5 mm. Anders wordt je deeg heel zwaar!
  • Ben je geen roller, net als ik? Maak dan je vorm en druk plat met je handen.
  • Bak je deeg voor 10 minuutjes in de oven
  • Haal je pizzadeeg even uit de oven en bekleed met je toppings.
  • Zet je pizza weer in de oven en bak nog eens voor ongeveer 20-30min, of tot dat je deegrandje knapperig is.
  • Its pizza-time!