vrijdag 28 november 2014

SKINNY SINNER: Pindakaasrepen om jezelf in te verliezen (als je kids ze niet opvreten!)

Pindakaas. Geloof het of niet, het staat wekelijks op ons boodschappenlijstje. Op rijstkoeken, op boterhammen, op schijfjes banaan, ... Ik smeer het overal op, tot groot plezier van mijn kids. "Nootjeschoco" is de nieuwe Nutella. Happy mama, happy kids. Weetje over pindakaas? Investeer in kwaliteit. Check de ingrediënten. Pindakaas is gezond, tenminste, als er voldoende noten inzitten. In bio- en veganshops vind je gezonde merken, maar ook in je supermarkt heb je waarschijnlijk een top-potje te koop staan. Calvé is een betrouwbaar merk, maar neem niet de light-versie! Vergelijk steeds de ingrediëntenlijst! Kies voor een hoog noten-percentage, dan zit je zeker goed! 

Ingrediënten:
- 120 g havervlokken (je mag ze best een keertje mixen met de staafmixer, maar zorg voor nog enige structuur)
- 6 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels kokosolie
- handje blanke pinda's 


How to: 
- Neem een kom en strooi de havervlokken erin.
- Smelt de kokosolie in een pannetje
- Doe de pindakaas, honing en pinda's bij de havervlokken in de pan.
- Giet de gesmolten kokosolie erbij en meng tot glad beslag.
- Schep het mengsel op een bakplaat of groot bord met bakpapier en rol het met een deegrol tot 1,5cm dikte plat. Laat een uur hard worden in de vriezer. 
- Snijd het mengel in repen. 

Klaar! Bewaar ze nog een dag of vier in je koelkast! -Wedden dat je dat niet lukt?-