maandag 27 april 2015

VEGGIE VIBES: #Nasi goreng healthy style, omdat soms de #goestingskes de bovenhand krijgen!


Het is al meer dan 2 jaar geleden dat ik nog een Chinees gerechtje heb afgehaald. Hiervoor zijn 2 redenen.
Ik vertrouw de meeste afhaalchinezen niet, je hoort de gruwelijkste verhalen over die keukens. Sinds dat wij verhuist zijn is de enigste dat ik wel vertrouwde te ver weg. En ik weiger een of andere kitscherige ruimte, met enkel een balie en 4 stoelen, te vertrouwen.

De 2de reden is natuurlijk omdat het meeste op de kaart niet echt gezond is. Maar daar was het vandaag , uit het niets: een geweldig "goesting" in de Chinese keuken.

Mijn favoriet gerechtje was, nasi goreng. Een beetje rijst met groentjes, dat kan niet slecht zijn hoor ik je denken. Als je denkt aan het vettige laagje op je lippen achteraf, verander je snel van gedacht!

Hier dus voor jullie mijn versie van nasi goreng. Het was weer op goed geluk, dus de hoeveelheden zijn niet exact. Maar no worries, dat hoeft hier ook niet.

TIP: Door de eitjes weg te laten is dit receptje ook helemaal veganproof!

Wat heb je nodig?
(ik heb het voor 2pers gemaakt, maar er was veel over, dus kan gerust voor 4)

  • 1/2 bloemkool
  • 2 wortels
  • 3 stengels bosui
  • 1 pikant pepertje
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes vol doperwten (liefst zelf voorgekookt)
  • 1 bakje soja scheuten
  • 1 handjes vol champignons
  • kurkuma
  • currypoeder
  • sojasaus
  • sesamolie
  • water
  • 2 eieren

How to?

  • Snij de bloemkool in roosjes en maal hem tot 'rijst' in je keukenmachine.
  • Snij de wortel, ui, knoflook, peper, bosui en champignons in kleine blokjes.
  • Fruit de ui, knoflook en het pepertje in wat sesamolie, in een wokpan.
  • Voeg je bloemkool en wortel toe, met een scheut water.
  • Laat koken voor ongeveer 10min.
  • Voeg al je andere groenten toe.
  • Schud enkele keren met de kurkuma en het currypoeder.
  • Bak met je eitjes een omelet en voeg deze in stukjes toe.
  • Wees royaal met de sojasaus en eventueel nog wat sesamolie.