maandag 25 januari 2016

Oh My Oats: Banana Chip Cookie Oat-bread Voor de #chocolade met #banaan-liefde!



Dit is een van m'n simpelste bakrecepten sinds mijn oat-verslaving. Eerst kwam ik met mijn havermoutbrood, vervolgens maakte bananenbrood zijn intreden en nu... maak ik er gewoon een chocolade-chip-cookie-versie van!
Ik was helemaal verslingerd aan alles wat met
chocolade-chip-cookies te maken had. Ik kende ze als kind en vrat ze op met verpakking en al. Nadien bleek er een ijs-variant op te bestaan en toen...toen... werd ik vegan. 
Vegan zijn is een eitje -aha! toepasselijk, niet?-, maar sommige dingen zijn gewoon té lekker om niet te veganisen. Zo dus chocolade-chipcookies. Oh god. Het beslag, zelfs voor het de oven in gaat, is echt om stiekem de pot bij uit te likken. En ik zou liegen als ik beweerde dat ik dat niet deed! 
Niets beter dan de combinatie banaan en chocolade, toch? 
Must be delicious!


Ik maakte het suikervrij. 
Ik maakte het glutenvrij. 
Ik maakte het vegan. 
Gewoon omdat ik hou van heerlijks, eerlijks en lekkers. 

Het brood is het lekkerst als het lauw-warm uit de oven komt, maar als je het goed verpakt kan het gerust een dagje langer mee. Nu, veel langer doe je'r niet mee. Dan is het op-ge-geten! 

Trouwens, voor de volgers. Vrijdag hebben we een eerste meet-and-greet met de eerste HandsOffMyFood-baby! Hoera! Hij houdt van bananenbrood. Ik weet het nu al... :) 

Zin in nog meer havermout?! Op 14 februari houden we een super-romantische havermoutworkshop! Je bent alvast héél erg welkom! Meer info op onze facebookpagina


Ingrediënten:

  • 3 kopjes havermout tot havermeel gemengd
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 3 hele rijpe bananen
  • 1el kokosolie
  • ⅓ kopje kokosbloesemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • ⅔ kopje fijngehakte chocolade
  • 3 eetlepels havermout
  • 3el gehakte walnoten

How to:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak havermeel door 3 kopjes havermout fijn te malen in de blender.
  • Meng 2 kopjes havermeel met bakpoeder, baking soda en zout. Zet even aan de kant.
  • In een aparte kom meng je de rijpe, geplette bananen, de kokosbloesemsuiker, de kokosolie en het merg van het vanillestokje tot een smoothy en creamy geheel. Voeg het havermeel toe.
  • Meng de chocolade en de gehakte walnoten met het deeg.
  • Stort het geheel in een bakblik.
  • Strooi de drie eetlepels havermout en een eetlepel kokosbloesemsuiker over de top.
  • Plaats 35 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.