woensdag 13 april 2016

TAKE-AWAY-LUNCH: Gebakken rijst?! Nope! Bloemkool met een Aziatisch tintje! #uiteenbakjevandechineesNjammie. Ik heb een nieuwe rubriek geïntroduceerd! Take-Away-Lunch! Aha! Sinds ik zwanger ben heb ik soms zoveel last van vermoeidheid, dat ik nog meer aan het plannen moet slaan om heelhuids de dag door te komen. Als ik gezond wil blijven eten, tenminste. Dat ik het vegan-zijn opnieuw uiterst trouw wil blijven én ondertussen fulltime Nederlands geef aan Anderstalige leerlingen én in een eerste leerjaar sta, maakt dat boodschappenlijstjes mijn portefeuille vullen en overal zakken van de supermarkt rondslingeren. Yes, deze Foodie heeft héél veel voorbereidend werk nodig om haar goede voornemens te volgen. Ik begrijp dus volkomen dat het soms gewoon niet lukt. Lucky me heb ik ergens nog deze blog om me te blijven focussen, anders was een afhaalpizza misschien ook een steeds vaker voorkomende optie. 

Een tweede reden dat Take-Away-Lunch een echte must is, is Mr Foodie! Hoewel hij het nooit zal toegeven, zijn 'samen zwanger zijn' écht woorden die voor ons tellen. Let's focus on the goodies... Healthy lunches on the go! 

Hoewel de foto misschien niet even super is als onze andere maaltijden, zit de smaak helemaal top! Het concept van deze rubriek is simpel: makkelijke maaltijden die je maakt tijdens het koken van je avondmaal (of vlak ervoor / erna), in een bakje van de meeneem-Chinees kiepert en vervolgens in je werktas propt. Easy!

Rijst maken van bloemkool is zo gebeurd, als je een goede foodprocessor hebt. Met mijn nieuwe MagiMix lukte het in 10 seconden. Ik doe het liever niet met de Vitamix, omdat de textuur dan héél snel pap wordt. 


Ingrediënten voor 2 lunchboxen: 

- 1 kleine bloemkool
- 1 kleine gele ui, fijngesneden

- 1/2 cup bevroren erwtjes 
- 2 worteltjes, fijngesneden 
- 1el sesamolie 
- 1/4 cup sojasaus 
- 1el kokosbloesemsuiker 
- 1/8 tl gemberpoeder 
- chili-vlokken 
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden 

How to: 
- Hak de bloemkool in stukjes en mix ze tot rijst in de foodprocessor.
- Zet even aan de kant.
- Doe de sesamolie in de wok. Laat heet worden. 

- Voeg de sesamolie, de erwtjes en de wortelen toe. Wok 2 minuten. 
- Meng voor de saus de sojasaus, de kokosbloesemsuiker, de gember en de chili-vlokken. Zet aan de kant. 
- Meng nu de bloemkoolrijst in de wok. 
- Roerbak even mee en overgiet met de saus. Wok nog 3 - 4 minuten. 
- Doe er, als je wil, nog wat lente-uitjes over. 

Klaar!
Wedden dat je morgenmiddag happy je lunchbox opent?! ;)