zondag 17 mei 2015

VEGAN VIBES: Sweet and spicy #noedels, it's an #addiction!

 
Ik ben er zeker van, ik heb een noedel verslaving! Elke dag denk ik na over wat ik graag zou eten. Verschillende receptjes rollen dan door mijn hoofd, maar er is altijd dat kleine stemmetje  dat zeg: je kan ook noedels maken.

Met soba noedels kan je ook echte dag noedels eten, niets om je slecht over te voelen. Oh yeah, het kleine stemmetje doet een vreugde dansje! Vervang je pasta erdoor of waag je aan een oosters gerechtje. Soba noedels zijn zo veelzijdig en te verkrijgen in verschillende varianten.

Dit receptje is weer super snel klaar en, ja ik ben er echt trots op, het is gewoon zo lekker.

Hummm, wat zou ik vandaag eten....Noedels!

Wat heb je nodig?
voor 2 pers.

  • 2 wortels
  • 1 hand pindanoten
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing/maple syrup, agave,...
  • 2 eetlepels pikant pepertje (mag gedroogd zijn)
  • 2 stengels bosui
  • Soba noedels

How to?

  • Snij je pepertje in fijne stukjes en fruit dit enkele minuten, in een pan met de kokos- en sesamolie.
  • Giet de inhoud van je pan door een zeef zodat je enkel de olie behoudt.
  • Meng deze olie met de sojasaus en honing tot een egaal sausje.
  • Kook je noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Rasp ondertussen de wortels en snij de bosui fijn.
  • Meng je noedels met de ui, wortels en de olie.
  • Werk af met wat (geroosterde) pindanootjes.
  • Enjoy!