zondag 14 december 2014

HOMEMADE FOOD GIFT: Homemade-confituur #Sugarfree #Christmasgift

Geschenkmanden zijn heerlijk om te geven én te krijgen. Ik kreeg er net eentje, van onder andere mijn liefste mede-handsoffmyfoodie Charlotte. Ze moet m'n kookgewoontes kennen (uiteraard!) want de doos puilde uit met heerlijke superfood-stuff. Thanks! 



Komende Kerst wil ik vrienden en familie verrassen met heel wat eetbaar lekkers. En, wat moet er zéker tussen zitten? Home-made-Confituur! 
Dit suikervrij basisrecept kan je maken in alle variëteiten. Het enige wat je nodig hebt is 300g fruit, 3 eetlepels ahornsiroop en 1,5 eetlepel chiazaadjes.
En verder? Héél veel crackers, broodjes en yoghurtjes om dit lekkers op te smeren!


Ingrediënten (voor 1 klein potje): 
- 300g fruit naar keuze (mag ook uit het vriesvak komen!)
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 1,5 eetlepel chiazaad 


How to: 
- Doe het fruit samen met de ahornsiroop in een steelpannetje. Verhit op een hoog vuur en roer continu.
- Wanneer het fruit iets malser wordt 'prak' je het fijn met een vork.
- Blijf roeren, zo'n 5 minuutjes
- Voeg het chia-zaad toe, dit werkt als binding. Roer nog 15minuten door op een laag vuurtje. 

- Doe de jam in een steriele bokaal. Draai hem dicht als de jam nog heet is.
- Na opening blijft hij een weekje goed in de koelkast.