zondag 22 maart 2015

FOOD EXPERIMENT: #Kokosmeel, hate it or love it??

Ik kwam regelmatig receptjes tegen waarvoor je kokosmeel nodig had. Maar ik vond het meel echt belachelijk duur. Sorry, maar €9 voor een klein zakje is er echt over vind ik.

Spijtig wel want kokosmeel is glutenvrij en bevat essentiële eiwitten. Het is ook bijzonder vezelrijk en geeft je lang een verzadigd gevoel.

Euforie alom dus toen ik een hele mooie promotie zag op het kokosmeel. Het ging direct in mijn winkelmandje en ik begon al te fantaseren over al het lekkers dat ik er met kon maken.

Poging 1: Kokoskoekjes met cacao nibs, Mislukt!!
De koekjes kwamen heerlijk geurend uit de oven en ik besloot er direct eentje te proberen. Alle geluk dat de fles water binnen handbereik stond. Ze waren zo droog dat ik ze niet door geslikt kreeg zonder erbij te drinken.
Misschien ook een beetje mijn schuld? Ik pas meestal de hoeveelheid kokosolie en eieren aan naar mijn smaak. Volgens mij wordt creativiteit  niet zo goed onthaald door kokosmeel.

Maar ik gaf de hoop niet op....

Poging 2: Kokos-citroencake met bosbessen.
 

Dit heb ik nu 2 dagen geleden gemaakt en ik ben er nog steeds niet uit wat ik er van vind. Bij de ene hap denk ik "dit receptje moet ik delen" en bij de andere hap "dit zal ik maar niet delen". De cake lijkt wat op een gebakken cheesecake, vooral door het zurig tintje van de citroen. Ik ben een grote cheesecake lover dus op dat vlak zit het al goed.
Maar de structuur lijk ik echt niet gewoon te kunnen worden. Het is nog net iets anders dan geraspte kokos. Het meel is fijner en geeft een heel speciale structuur aan je cake.

We zullen het nog één keertje proberen voor het kokosmeel voorgoed naar achter in de keukenkasten te bannen.

Deze week volgt poging 3: Een ontbijtje met kokosmeel! Ik hou jullie zeker op de hoogte...

Wat zijn jullie ervaringen met kokosmeel?
Hebben jullie al succesreceptjes met kokosmeel gemaakt? Deel ze gerust!