dinsdag 12 april 2016

SKINNY WRAAUW SINNER: Maca-Pindakaas-chocolade-buttercups. Dat is.. heerlijk veel chocolade én pindakaas. #ohwow.. voltreffer!


I love maca-poeder! Ik doe het echt vaak in m'n smoothies, cakes, pannenkoekjes... Héérlijk! Het zorgt niet alleen voor een lekkere smaak, het maakt ook onze hormoonspiegel meer gebalanceerd. Reden genoeg om er vandaag extra veel aandacht aan te besteden! Maca doet een beetje denken aan pindakaas -qua smaak-, maar net dat tikkeltje zoeter. Toen ik ze deze week combineerde, kreeg ik een echte boem-patat-wauw-buttercup. Uittesten dus! 

Ik gebruikte trouwens speltstroop als zoetmiddel, dat was nieuw voor mij. Speltstroop is zoet, net als honing, maar heeft toch een echte graansmaak. Lekker! Moest je het treffen in de biowinkel, zéker even testen! 
Mijn kinderen én Mr. Foodie zijn het eens met deze chocolade-verslaafde. Dit knabbeltje is héérlijk! We zouden kunnen leven op deze heerlijke rondjes chocolade! Volgende week maak ik ze beslist eens met amandelboter... maar komaan, wat gaat er nu boven pindakaas?! 

De afgelopen week was het super druk... En jaaa... dat resulteerde in drie dagen uiterste stilte op onze facebookpagina! Sorry! Maar ik beloof om een tandje bij te steken, want, ik heb uiteraard wél gekookt! De komende dagen krijgen jullie een heleboel lekkers over je heen! Maar eerst... dit! Wat een pareltje! 

Ingrediënten: 
Chocolade: 
- 1/2 cup kokosolie, in lopende vorm 
- 3/4 RAW cacao-poeder 
- 1/2 cup speltstroop 
- een beetje zout 

Pindakaasvulsel: 
- 2/3 cup pindakaas (100% pinda) 
- 1 el maca-poeder 
- 1 el speltstroop 
- 2 el boekweitkorrels (ongekookt, raw)

How to: 

- Meng alle ingrediënten voor de chocolade en zet even aan de kant.
- Schep in 12 vormpjes 1el chocoladesaus. Cupcakevormpjes doen het prima.
- Bevries de chocolade 10 minuutjes, maak ondertussen de vulling. 

- Meng alle ingrediënten voor de vulling. 
- Schep op elke chocoladebodem een schepje vulling. 
- Overgiet met de resterende chocolade.
- Zet opnieuw in de vriezer, gedurende 1uur minstens. 

- Geniet ervan ijskoud of op koelkasttemperatuur! 

Njam... je gaat er ZO van houden!