vrijdag 1 januari 2016

VEGAN VIBES: Njommie Noodles! Met veel te veel groentjes en over the top Asia on a plate!Om te beginnen wens ik jullie allemaal een fantastisch 2016. Ikzelf begin met mijn groots detoxplan op 2 januari. Morgen dus. Hoewel ik helemaal in-to gezonde voeding ben, ben ik de afgelopen dagen wel eens uitgeschoven... Met m'n zoete-aardappel-brownies gisterenavond. Of met m'n pindakaas-op-de-pannenkoeken deze ochtend. Yes, ik ben ook in feestmood.
Toch ben ik heel erg bezig met me voor te bereiden om m'n challenge het komende jaar. Wat mezelf twee jaar geleden onmogelijk leek -een vegan worden-, werd een eitje. De keren dat ik het afgelopen jaar gezondigd heb, kan ik tellen op 1 hand. En dan was het enkel omdat er niets anders voor handen was, zoals op mijn skivakantie in TsjechiĆ«. Toen zat ik -letterlijk- ingesneeuwd met als enige voedsel...kaas. Tja. En in Vietnam uitleggen dat ik geen eitjes at, leek ook nogal ingewikkeld. 

Mijn tweede challenge is moeilijker. Ik wil mijn vetpercentage nog minstens 5 procent laten dalen en een afgetraind lichaam. Yep, de fitness en ik moeten vrienden worden. Dat wordt nog wat. Zo sportief ben ik nu ook weer niet. Ik probeer, dat is al iets. Nu, Mr. Foodie besloot om me te vergezellen, dus dat wordt alvast een aangenaam stukje spier-werk-werk. 

Deze bowl is alvast een experiment van ons beiden. Terwijl de ene de paddenstoelen fijn hakte, duwde de ander de worteltjes door de spiraalsnijder. Resultaat: Een kom boordevol heerlijk eten. En dat met amper meer dan groentjes en olie. Toppertje dus. 
Hier komt 't recept. Geloof me, je lijf zal je dankbaar zijn na al die afgelopen dagen! 

Heb je de smaak te pakken en weet je niet hoe te beginnen? Kom eens mee luisteren tijdens een workshop op 10 of 24 januari. Er zijn nog plekjes! Drie uur langen praten we over gezonde koolhydraten, gezonde eiwitten, plantaardig koken en doordacht boodschappen doen. We proeven allerlei lekkers, je neemt de recepten mee naar huis en klaar! 
Heb je nog wat meer nodig? Vraag onze weekmenu's aan en kook een hele week een strak Hands-Off-My-Food-schema. Na een week voel je je sowieso een pak fitter in je vel! 

Geniet van de laatste dagen van de Kerstvakantie! 

Liefs, 
Lieselotte 

IngrediĆ«nten: 
- 2 pakjes sobanoodles, gekookt 
- 3 tenen look, geperst
- 3 sjalotten, fijngehakt 
- 3cm verse gember, geperst 
- 5 grote wortels, in spirelli 
- 1kg paddenstoelen (bruine, kastanje- en witte) 
- 1 pakje sugarsnaps 
- 3el sojasaus 
- 1tl chilisaus
- 1el olijfolie
- zout en peper 
- zwart sesam zaad (handje vol) 
- bosuitjes 

How to: 

- Fruit in een pan de sjalotten en de look, samen met de gember.
- Laat het goud kleuren. 
- Doe de wortelspirelli erbij en 2el water om aanbranden te voorkomen.
- Roerbak dit zo'n vier minuten.
- Voeg nu de paddenstoelen (in vieren), de sojasaus, de chilisaus, het zwart sesamzaad en de peper en het zout toe. 
- Voeg de sugarsnaps toe en roerbak nog 8 minuten. 
- Haal van het vuur en garneer met bosuitjes. 

Topgerechtje! En zo healthy-als-wat!