maandag 6 april 2015

SKINNY SINNER:#chocolade #peanut butter cups, de zaligheid zichzelve!!

Dit is een receptje dat elke zelf recepterende foodie moet kennen. Het is gemaakt met 2 van onze favo ingrediƫnten: chocolade en pindapasta. Mmmmmm heaven!

Ik er proberen gepofte amaranth aan toe te voegen. Na gewoon verbrande in plek van gepofte pannen amaranth heb ik het opgegeven. En ben ik terug naar het old school basic receptje gegaan. Maar ik hou je zeker niet tegen om er zelf iets aan toe te voegen. Ik denk hier aan noten, zaden of gedroogd fruit. Heb jij een origineler idee? Laat het ons zeker weten!

Dit is echt poepsimpel en vraagt gewoon een beetje stollingstijd in de vriezer. Zoals bij veel van onze chocoladereceptjes heb je zelf de keuze in hoe healthy en gemakkelijk je het wil.

Tip: Maar er in je volle enthousiasme niet te veel want ze zijn nogal machtig! Maak hierdoor ook je chocolaagjes niet de dik. Maar laat je gerust gaan met de pot pindapasta ;)

Wat heb je nodig?
voor 1 cupje

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • Of vervang het bovenstaande door 86% pure of vegan kant-en-klare chocolade.
  • Pindapasta, een dikke laag. Crunchy is hier superlekker. Maar die koop ik niet meer, want die is na 1 dag al uitgelepeld.

How to?
  • Smelt de helft van je kokosolie
  • Meng met de helft van het cacaopoeder.
  • Of smelt dus je gewone chocolade.
  • Neem een siliconen cupcake vormpje en vul het bodempje met de chocolade.
  • Zet dit in de vriezer tot het hard is.
  • Smeer een laag pindakaas erop, laat een klein randje open.
  • Maak nu je 2de laagje zoals hierboven beschreven.
  • Laat weer even uitharden en klaar!
  • Als je het pas later op eet zou ik het wel eerst een paar minuten uit de vriezer zetten.