donderdag 18 september 2014

WWWRAUWFOOD Lieselotte's diary #5 Groententartaar met teveel zaden + Smoothie!

Ai ai ai. Dit was de dag waar ik eigenlijk gewoon doodsbang voor was. Een ik-stap-in-de-auto-om-zes-uur-'s-ochtends-en-ik-werk-tegen-200-per-uur-dag-tot-21u-'s-avonds-dag. Een dag waarop iedereen een excuus heeft om niet te diëten, ongezond te eten en jezelf vol te proppen met voor-bij-gang-rommel. Géén raw-fooddag. En toch. Toch moest en zou het ook lukken vandaag! Alles begint bij een fan-tas-tisch ontbijt.
Overnight-oats zijn één ding, een heerlijke smoothie ernaast maakt het gewoon echt fijn om uit je bed te komen.
Deze was echt een fluitje van een cent. Hij stond zelfs sinds gisterenavond blend-klaar in m'n ijskast. 1/4 Ananas, 1 mango, 1 bakje (groot) blauwe bessen. 

Gewoon pure zomer in een glas. Op zo'n moment vergeet ik dat het half zes 's ochtends is. 
Smoothie van blauwe bessen, mango & ananas


Groenentartaar met zaden (en voor de liefhebbers -maar ik durfde niet meer- een avocadootje erdoor!)



Juicebar, mijn ontdekking van de dag @ Brussels-North-Railway-station!


Ik deed trouwens een super fijne raw-ontdekking. Eentje waar ik al twee jaar eerder fan van had kunnen zijn. Maar neen, uitgerekend op de dag dat ze sluiten, ontdek ik 'Juice-land' in het Noord-station van Brussel. Dagelijks passeer ik deze sap-bar, maar nooit eerder proefde ik hun fantastische smoothies! Vandaag testte ik de carrot-strawberries uit. En morgen? Ja... dan zijn ze dus weg! Maar geen nood, ik zoek verder naar een nieuw Brussels alternatief. Uiteraard lette ik goed op tijdens het maken van deze verse smoothie, zo kan ik jullie nu dus het recept vertellen. En probeer het, je krijgt een ontzettende BOOST
Blend in de blender 8 geschilde wortelen met 2 appels en 200g aardbeien. Zorg dat het een homogene massa wordt. Geniet! 

Mijn lunch was een pure groentenbom. Heerlijk snel klaar en een echt vullertje! Groententartaar met een zadenmix


Ingrediënten:
- 4 mooie stevige tomaten
- 1 gele paprika (geschild,  verteert sneller)
- 1 stevige courgette
- 3 soorten scheuten (je kan ze vaak in trio-vorm kopen!)
- 1el zonnebloempitten
- 1el pijnboompitten
- 1el pompoenpitten
- 1el lijnzaad
- 2 takjes munt
- 1/2 citroen
-olijfolie
-peper en zout
-tabasco
How to: 
- Was de groenten en snij ze in kleine stukjes. 
- Hak de granen en de zaden in fijne stukjes. 
- Meng het sap van een halve citroen, het water, de tabasco, het zout en een beetje peper.
- Hak munt fijn.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Voor de echte avocado-lovers --> Ik probeerde dit met onze groende vriend en het was heerlijk! 

Smakelijk!


WWWRAUWFOOD Charlotte's diary #5 Raw lasagne!!

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, nog 1 dag!!

Eén van de moeilijkste dingen tijdens de rawfood challenge was toch wel boodschappen doen. Op woensdag of donderdag trek ik steeds naar de supermarkt. Gewapend met mijn boodschappenlijstje voor recepten die ik die week wil maken. Dat betekende dus ook dat ik al even moest nadenken over wat ik vanaf zaterdag wil eten, als de challenge voorbij is.

Al dat gedenk aan warme, gekookte maaltijden is toch wel niet ideaal hoor! Om dan natuurlijk nog te zwijgen van alles in mijn winkelkarretje te laden en dan al in de koelkast hebben staan, zucht.
Maar we hebben nog maar één dagje te gaan en ik ben er van overtuigd dat het de HandsofmyFOODies gaat lukken !

Oh ja, je vraagt je misschien af wat er met de 'sprouted' quinoa gebeurd is? Dat was echt niet lekker en smaakte heel zuur.

De raw lasagne van deze avond was het lekkerste avondmaal dat ik deze week al gegeten heb en dus deel ik het receptje graag met jullie hieronder.

 



Wat heb ik vandaag gegeten?


Breakfast smoothie met avocado, banaan, havermout, lijnzaad, chiazaad en notenmelk.

Een redelijk zware smoothie, ideaal als een snel ontbijtje voor onderweg.







  Een variatie op de curry-carrot salade van dinsdag (receptje volgt nog).
Om het wat leuker te maken heb ik de salade op witloof blaadjes gelegd.

Als tussendoortjes heb ik een handje noten, een handje goji bessen en een peer gegeten.
Als dessertje wacht er nu nog een zalig raw cheesecakeje met een kopje groene thee op mij!



RECEPT: RAW LASAGNE





Wat heb je nodig?
voor iets meer als wat je op de foto ziet

  • Handje walnoten
  • Gedroogde Italiaanse kruiden of vleeskruiden
  • 6 plakjes courgette
  • Handje basilicumblaadjes
  • 1 teentje look
  • scheut olijfolie (liefst koudgeperst)
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • eventueel spinazie om op te serveren

How to?

  •  Hak de walnoten samen met de Italiaanse kruiden of vleeskruiden en een scheutje water, in je hakmolentje of foodproscesor. Doe dit maar heel even tot je de structuur van gebakken gehakt hebt. Zet even opzij.
  • Maak een pesto van de basilicumblaadjes, look en olijfolie in je hakmolentje of foodprocessor. Zet even opzij, maar laat nog een klein beetje pesto over in je hakmolentje.
  • Voeg ,bij het restje pesto, de zongedoogde tomaatjes en mix tot een plakkerig sausje. Voeg eventueel een scheutje water toe als dit moeilijk mixt.
  • Leg een bodempje van spinazieblaadjes met hierop de helft van de courgette plakjes.
  • Verdeel de walnoten over de courgette en hierop het zongedroogde tomatensausje.
  • Dek dit af met de resterende courgette plakjes en werk af met de pesto.