donderdag 18 september 2014

WWWRAUWFOOD Lieselotte's diary #5 Groententartaar met teveel zaden + Smoothie!

Ai ai ai. Dit was de dag waar ik eigenlijk gewoon doodsbang voor was. Een ik-stap-in-de-auto-om-zes-uur-'s-ochtends-en-ik-werk-tegen-200-per-uur-dag-tot-21u-'s-avonds-dag. Een dag waarop iedereen een excuus heeft om niet te diëten, ongezond te eten en jezelf vol te proppen met voor-bij-gang-rommel. Géén raw-fooddag. En toch. Toch moest en zou het ook lukken vandaag! Alles begint bij een fan-tas-tisch ontbijt.
Overnight-oats zijn één ding, een heerlijke smoothie ernaast maakt het gewoon echt fijn om uit je bed te komen.
Deze was echt een fluitje van een cent. Hij stond zelfs sinds gisterenavond blend-klaar in m'n ijskast. 1/4 Ananas, 1 mango, 1 bakje (groot) blauwe bessen. 

Gewoon pure zomer in een glas. Op zo'n moment vergeet ik dat het half zes 's ochtends is. 
Smoothie van blauwe bessen, mango & ananas


Groenentartaar met zaden (en voor de liefhebbers -maar ik durfde niet meer- een avocadootje erdoor!)



Juicebar, mijn ontdekking van de dag @ Brussels-North-Railway-station!


Ik deed trouwens een super fijne raw-ontdekking. Eentje waar ik al twee jaar eerder fan van had kunnen zijn. Maar neen, uitgerekend op de dag dat ze sluiten, ontdek ik 'Juice-land' in het Noord-station van Brussel. Dagelijks passeer ik deze sap-bar, maar nooit eerder proefde ik hun fantastische smoothies! Vandaag testte ik de carrot-strawberries uit. En morgen? Ja... dan zijn ze dus weg! Maar geen nood, ik zoek verder naar een nieuw Brussels alternatief. Uiteraard lette ik goed op tijdens het maken van deze verse smoothie, zo kan ik jullie nu dus het recept vertellen. En probeer het, je krijgt een ontzettende BOOST
Blend in de blender 8 geschilde wortelen met 2 appels en 200g aardbeien. Zorg dat het een homogene massa wordt. Geniet! 

Mijn lunch was een pure groentenbom. Heerlijk snel klaar en een echt vullertje! Groententartaar met een zadenmix


Ingrediënten:
- 4 mooie stevige tomaten
- 1 gele paprika (geschild,  verteert sneller)
- 1 stevige courgette
- 3 soorten scheuten (je kan ze vaak in trio-vorm kopen!)
- 1el zonnebloempitten
- 1el pijnboompitten
- 1el pompoenpitten
- 1el lijnzaad
- 2 takjes munt
- 1/2 citroen
-olijfolie
-peper en zout
-tabasco
How to: 
- Was de groenten en snij ze in kleine stukjes. 
- Hak de granen en de zaden in fijne stukjes. 
- Meng het sap van een halve citroen, het water, de tabasco, het zout en een beetje peper.
- Hak munt fijn.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Voor de echte avocado-lovers --> Ik probeerde dit met onze groende vriend en het was heerlijk! 

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen