vrijdag 19 september 2014

WWWRAUWFOOD Charlotte's diary #6 + Raw falafel

YES, WE CAN...........YES, WE DID!

Dit was het dan, de allerlaatste dag met koude maaltijden. Ik moet toegeven dat ik door het dolle heen ben dat het voorbij is. Elke dag weer dacht ik "waar ben ik aan begonnen?".

Raw food is saai? Nee hoor, ik weet nu dat je hier super creatief met kan zijn!
Ik ga zeker geen echte raw foodie worden het is gewoon niets voor mij. Maar ik heb met deze challenge wel leuke receptjes leren kennen, en ik hoop jullie ook ;)

Ik ga me moeten inhouden ,om niet direct de hele dag te staan zwoegen in de keuken, voor alles waar ik de voorbije week zin in had. Waarschijnlijk begin ik meteen met een lekker, gebakken ontbijtje, dat dampt van de warmte. Gewoon omdat het kan nu!

Vanaf morgen delen we dus weer onze gewone receptjes met jullie, waar af en toe nog wel een WWWRAUWFOOD gerechtje zal bij zijn. Zoals onze SATURDAY SMOOTHIES en lekkere slaatjes

Wat heb ik vandaag gegeten?


Ik kon gisteren maar niet kiezen of ik deze morgen chia pudding of havermout wou. Dus heb ik de helft havermout en de helft chia zaadjes gemengd. Er zit ook lijnzaad, vanille, banaan, pompoenpitjes en goji bessen bij.







Een fruitsalade van mango, kiwi, appel en framboos. Afgewerkt met hennepzaadjes, zalig met het mooie weer! Als tussendoortje heb ik nog een kiwi en een handje amandelen gegeten.








Voor straks wacht er in mijn vriezer nog een raw carrot-cake met cashewfrosting. De raw dessertje zijn altijd veel werk, maar zeker de moeite waard!







RECEPT: RAW FALAFEL 


Als mijn laatste WWWRAUW avondmaal heb ik raw falafels gemaakt. geserveerd met witloofblaadjes, spinazie en hennepzaadjes. Dit was zeker een waardige afsluiter.

Wat heb je nodig?
voor 6 balletjes


  • 3 champignons
  • 1 wortel
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olie
  • 1,5 eetlepels sesamzaadjes

How to?

  • Hak en meng alle ingrediĆ«nten in de foodprocessor. 
  • Als je een hakmolentje gebruikt ga je alles apart moeten hakken en dan mengen in een kom.
  • Rol de mengeling tot een bolletje en knijp het overtollig vocht eruit.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen