zaterdag 9 mei 2015

Veggie vibes : zomerse tofuspiesjes met mango- en koriandersaus #summeronaplate #voorgerecht





Zomer...De warmte, buiten zitten, fris drankje, de zon op je gezicht. Heerlijk...nietwaar?
:-) Wel, hier is een gerechtje dat er PER-FECT bij past.
De heerlijk frisse saus doet je dromen over zomers in de tuin,... :-)
Dit gerechtje is ZO klaar en een fantastisch voorgerecht. En jawel...je kan het ook serveren als hoofdgerecht...met wat volkoren rijst of een naanbroodje.
Ook voor een veggie barbecue in de tuin is dit het geschikte gerecht. Mijn vriend en ik vinden het sausje alvast mmmmm...

Het receptje? Hier is ie dan:

Ingrediƫnten:

Spiesje:

  • tofu
  • limoensap van 1 limoen
  • sojasaus
  • rode paprika
  • ei
  • bloem
  • gezouten geroosterde pindanoten
  • 'een houten spiesje' (stokje)

Mangosaus:
  • 1 mango
  • limoensap
  • koriander
  • 1 potje magere kaas of magere yoghurt

How to:

Laat de tofu even uitlekken en snijd de tofu in stukjes. De paprika ook in stukjes snijden. Hak de pindanootjes fijn.
Een eitje opkloppen en peper en zout toevoegen. 
Maak een spiesje (op een stokje) een stukje tofu, stukje paprika etc....
Doop het spiesje in het eitje, in een beetje bloem en daarna in de gehakte nootjes.
Bak het even aan in een pan met olijfolie.

De saus maak je door mango, limoensap van 1 limoensap, koriander en een potje magere kaas te mixen.

TIP: Je kan er eventueel een hoofdgerecht van maken door er rijst bij te serveren (of naanbroodjes) en nog wat extra groentjes.