maandag 2 november 2015

SKINNY SINNER: Chocolaaaade koekjes! Mét chocoladestukjes! Maar zonder eitjes, zuivel en geraffineerde suiker. Jippie! Het kan!


Ik hou van koekjes! Mijn vrienden en familie lijken het soms te vergeten, maar voor deze healthy-periode, was ik een echte zoetebek. Ik hield zo van zelfgebakken lekkers, dat ik het zoveel mogelijk uit de weg ging -want anders at ik alles op, tot de laatste kruimel-.
Koekjes dus. Met twee kleuters in huis moet ik ook gewoon mee in koekjesland. Eentje als tienuurtje, en oh, nog een dessertje na het avondmaal. Koekjes moeten overal en altijd kunnen. Dus, uitdaging van de herfstvakantie? Koekjes die ook nog eens gezond zijn. Probeer dat maar even uit te leggen aan je juf, met dit Chocolade-chip-koekje in je hand. Deze lekkere lieverds geven niets van hun healthy-gehalte prijs. Ze zijn kruimelig, zoet en zo heerlijk vol chocolade, dat je echt denkt dat je een hele erge zonde begaat. 
Ze zijn vrij van gluten, eitjes, zuivel én geparaffineerde suiker. Voor mij klinkt dat een beetje als: "Verstop je in een hoekje en vreet ze snel op, voor iemand je voor is!" Ingrediënten: 
- 4el notenpasta naar keuze
- 3el kokosbloesemsuiker
- 1x merg van een vanillestokje
- 1tl wijsteenbakpoeder
- 1 kopje volkoren speltmeel
- 2el raw cacaopoeder
- 4el ahornsiroop
- 1/2 kopje fijngehakte amandelen
- 1/2 kopje 100% chocolade (of doe zoals ik en verkruimel een reep Lovechock Cherry&Chilli in je koekje!)
- 3el kokosolie

How to: 

- Verhit de oven op 180° Celcius.
- Mix, in een grote kom, de notenpasta, de kokosbloesemsuiker en de vanille. Doe dit, makkelijkheidshalve met een staafmixer.
- Voeg nu de ahornsiroop, het speltmeel, het bakpoeder en de cacao bij elkaar. Kneed goed, tot het een fijne deegbal wordt. Normaal gezien kleeft die niet aan je handen. -Helaas!-
- Voeg de amandelen en de stukjes chocolade toe.
- Kneed alweer tot een deegbal.
- Neem een eetlepel deeg en duw die in een vormpje. Doe verder tot al je deeg op is. Ik gok dat je op een 12 koekjes zult uitkomen.
- Bak de boel 15 minuten.
- Laat afkoelen -PROBEER!-. Dit is belangrijk omdat de kokosolie echt 'koud' moet zijn om het perfecte kruimelige koekje te krijgen! 


Smakelijk! 


CELEBRATING FALL: Pumpkin chili, because I never met a pumpkin I didn't like!

Lieve foodies, de najaarsmoeheid heeft mij te pakken gekregen. Verschrikkelijk vind ik het dat het al donker is als ik nog aan het werk ben! Ik snak al naar het moment dat de dagen terug beginnen te korten.

Maar de herfst heeft zo ook zijn voordelen: pompoenen overal Je vindt ze overal, in alle kleuren en vormen. Tot hier toe had ik mij enkel nog maar beperkt tot de klassieke oranje pompoen en een butternut. Maar thanks to de nieuwe AH-reclamefolder heb ik me een keertje gewaagd aan een Japanse pompoen, met de groene schil. Ik kan je al waarschuwen, dit zijn kleine fuckers om door te snijden! Gebruik dus gerust eender welke pompoen je hebt liggen.