woensdag 18 mei 2016

OH MY OATS: Pannenkoekjes met een nutty-smaakje aan! #chickpeaflour #glutenvrij
Kikkererwtenmeel is eigenlijk een regelrechte hit, weet je. Het is zo veelzijdig, en ik begrijp eigenlijk niet waarom het zo stiefmoederlijk behandeld wordt. Je kan het bijna nergens kopen. Vréémd. Het is super-eiwit-rijk, glutenvrij(!) en heeft veel flexibiliteit. Zo maak je er plakkerig beslag mee, maar ook pannenkoekjes, gebakjes, koekjes, wafels of falafel. If you can dream it... 

OH MY OATS: Perzik & Quinoa-crumble #breakfast #dessert
Zaterdagochtenden zijn fantastisch. Tijd voor een uitgebreid ontbijtje samen met het hele gezin. Soms halen we de keuken, soms is het bed van mama en papa-foodie echt ver genoeg. Dit is echt zo'n potje dat je met plezier opeet, terwijl je het zonlicht zachtjesaan laat binnensijpelen in je hoofd. 

Als ik écht tijd neem om te ontbijten neem ik m'n oven even bij de hand. Niets boven gebakken havermout, zachte stukken fruit of versgebakken broodjes. Met daar nog een heerlijk kopje koffie bij ben ik klaar om een weekendje door te gaan. 

VEGAN VIBES: Krokant Knäckebröd, helemaal Zweeds. Want we houden van Scandinavisch goed.


Er is iets magisch aan bakken. Vroeger, toen ik nog niet vegan of gezond at, was ik een absolute liefhebber van patisserie. De dag dat mijn eerste roomsoezen lukten, herinner ik me nog glashelder. Van puur plezier at ik ze bijna allemaal zelf op. Heerlijk.
Het fijnste aan bakken volgens mij, is de geur die het in je hele huis verspreidt. Je kan er moeilijk niet blij van worden, toch? Zelfs vandaag, nu ik geen echt brood meer eet, kan ik nog genieten van de geuren van artisanaal gebakken broodjes. 

OH MY OATS: Zoete appels in de oven met quinoa en bessen. Een stukje hemel.


Ik ben een echte appelfanaat. Niet alleen ik trouwens, ook mijn kinderen verslinden er minstens twee per dag. Ik eet ze graag snel snel uit het vuistje, of gewoon lekker warm... gebakken in de oven. Het was héél erg lente, maar met de wat koudere dagen nu, krijg ik een beetje herfst-weemoed. Gebakken appeltjes dan maar.
Het recept op zich is super-simpel om te maken. Je hoeft er weinig voor te kunnen koken. Misschien is mengen wel het enige wat je echt moet doen.