woensdag 18 mei 2016

OH MY OATS: Perzik & Quinoa-crumble #breakfast #dessert
Zaterdagochtenden zijn fantastisch. Tijd voor een uitgebreid ontbijtje samen met het hele gezin. Soms halen we de keuken, soms is het bed van mama en papa-foodie echt ver genoeg. Dit is echt zo'n potje dat je met plezier opeet, terwijl je het zonlicht zachtjesaan laat binnensijpelen in je hoofd. 

Als ik écht tijd neem om te ontbijten neem ik m'n oven even bij de hand. Niets boven gebakken havermout, zachte stukken fruit of versgebakken broodjes. Met daar nog een heerlijk kopje koffie bij ben ik klaar om een weekendje door te gaan. 

Dit gerechtje is super-simpel. Op vrijdagavond verdwijnt een afgedekte ovenschaal in de koelkast en op zaterdagochtend zet ik ze de oven in. Dan kruip ik stiekem nog twintig minuten bij m'n kids en Mr. Foodie in bed, en houden we een knuffelmarathon. 
De formule van een lekkere crumble is een mix van smaken die je eigenlijk altijd moet proberen te hanteren. Zoet & zuur, met een tikkeltje zout. In deze crumble gaat ahornsiroop hand in hand met citroen. Olie zorgt voor een mooie binding tussen de smaken. 

Wil je deze crumble als dessert serveren? Gaat prima! Maak er een bolletje bananenijs bij en serveer heerlijk warm, recht uit de oven! 

Geniet van jullie weekend, 
Liefs.


Ingrediënten: 
- 8 perzikken, ontpit en in kwarten
- 1 1/2 cup havervlokken
- 1 1/2 cup quinoavlokken 
- sap van 1 citroen 
- 3 el ahornsiroop
- een snuif zout 
- 3 el olijfolie

How to: 
- Verwarm de oven voor op 180°C. 
- Vet een ovenschaal in met olijfolie. 
- Leg de perzikkwarten in de ovenschaal en verstop ze onder havervlokken en quinoavlokken. Meng alles door elkaar. 
- Meng de ahornsiroop met de citroen, een snuifje zout en olijfolie. 
- Meng de olie-stroop met de havermout en de perzikken door elkaar. Gebruik even je handen, zorg dat alles mooi kleverig is. 
- Zet 20 minuten in de oven. 
Klaar! 

Lekker met sojayoghurt, bananenijs,... 

1 opmerking: