maandag 29 december 2014

VEGAN VIBES: #Superfood boerenkool met quinoa enveenbessen? #Feelgood #Comfyfood


Genoeg van de Kerstdiners? Even gewoon met een kommetje hapklaar voedsel een kerstfilm kijken op de bank? Met deze super-easy boerenkoolsalade laat je je lijf even bekomen van een overdose feestvoedsel en maak je jezelf helemaal blij. Vergeet vooral je warme wintersokken en cosy pyjama niet eerst even aan te doen! 

Boerenkool -zoals Charlotte het vaak zegt- is superfood met een grote S. Het bevat super veel calcium, foliumzuur, ... Dit is, zonder enige twijfel, een van de meest gezonde producten op onze wereldbol.
Ideaal om een beetje te detox-en lijkt me zo! 

Gooi er nog een aantal veenbessen tegenaan en je ontgiftingspotje is helemaal compleet!

Geen quinoa in huis? Vervang door bruine rijst, blé, bulgur of volkoren couscous. Misschien zelfs met een healthy pasta prima te combineren! 


Ingrediënten: 
Salade: 
- 250g quinoa
- 80g gedroogde veenbessen (of ander rood fruit, kersen kan ook!)
- 2el olijfolie
- 250g zeer fijn gesneden boerenkool (koop, als je weinig zin hebt in veel gekook, een voorverpakt zakje!)
- bosje platte peterselie

Dressing: 
- 4el citroenrasp
- 2tl dijonmosterd
- 3el extra olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout 


How to: 
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet hem af en spoel onder koud water.
- Week de veenbessen in kokend water, zo'n 15 minuutjes. 

- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Verhit de olijfolie in een grote pan of wok. 

- Roerbak de boerenkool zo'n 5 minuutjes.
- Doe de quinoa en de veenbessen erbij.
- Meng de fijngesneden peterselie er onder.
- Meng er de dressing door.
- Breng op smaak met peper en zout. 



Geniet!