zondag 10 januari 2016

VEGAN VIBES: Green #Naan with peaspread! #Foodexperimentvoorhandigehandjes


Teleurstelling voor de foto! En ik kreeg'm er niet beter op! Ach, zo lang de smaak maar goed zit, zeker? En dat was zo! Heerlijk was-ie! En groen... dat ook. Maar onder het motto "Eat-your-greens" kan-die helemaal in het healthy rijtje. Njammie! 

Deze makkelijke-Naan-Calzones zijn super lekker als lunch, maar ook een prima late-sunday-night idee! Gevuld met gerookte tempeh, erwtenspread, edelgistvlokken en spinazie zijn ze een vitamine-bommetje dat barst van lekkere smaken. Een must try-out, maar enkel als je tijd genoeg hebt. Hij heeft wat nodig... 

Naanbrood is altijd fluffy en zacht. In India waren ze mijn favoriete side-dish bij een spicy maaltijd! Het geheim van Naanbrood, is een plakkerig deeg .Een te droog deeg valt nooit goed uit...
Variatie toevoegen? Vul met scramble-tofu, kikkererwten of tomatensaus. Alles kan! 

Mijn idee kwam uit Avalon. Een top-boek! Maar, ik denk, dat ik dat al honderd keer heb gezegd. Yes, ik ben overtuigd! 

Ingrediënten: 
Voor het deeg:
  • 2 cups speltbloem
  • 2tl gedroogde gist
  • 1/4tl zout
  • 1el olijfolie
  • water

Vulling:
  • 2 cups erwtjes (vriezer)
  • 10 blaadjes munt
  • 2el edelgistvlokken
  • Spinazie (400g)
  • 3 kleine courgettes
  • 1 gele paprika
  • 1 rolletje gerookte tempeh
  • 2 teentjes look
  • 180ml olijfolie
  • zout en peper
  • water

How to:


Deeg:
  • Meng de ingrediënten voor het deeg tot een elastisch geheel en laat 1 uur rijzen. Kneed opnieuw en verdeel in twee delen. Roll het deeg uit.

Vulling:
  • Blancheer de erwtjes drie minuten in kokend water. Spoel ze onmiddellijk onder ijskoud water.
  • Doe de erwtjes samen met de olijfolie, de munt, de edelgistvlokken en de look in de blender en mix.
  • Verwarm de oven op 225°C.
  • Snij de paprika in reepjes. De spinazie in fijne stukjes en de courgette in schijfjes.
  • Bak de tempeh kort aan in een koekenpan.
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad en bestuif met bloem. Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Smeer de erwtencrème op de pizza, werk af met de rest van de groenten en tempeh, en vouw de pizza dicht. Schuif in de oven. Na 15 minuten is de pizza klaar!