donderdag 16 oktober 2014

Crackers vol zaden en pitten, heerlijk bij soep of als snack!



Je raad nooit wat ik vanmiddag gegeten heb! Oh ja, pompoensoep, wederom pompoen.
Maar nu dat het al wat kouder is merk ik toch dat een soepje alleen te licht is voor 's middags.

Daarom heb ik deze heerlijke crackers gebakken. Ze bevatten alleen zaden en pitten en zijn dus super gezond!

Ze zijn heerlijk bij een soepje of probeer ze eens met onze vegan champignonspread.

Als je niet al de ingrediënten in huis hebt, geen probleem. Experimenteer gerust met andere zaden en pitten of voeg kruiden toe om ze een speciaal smaakje te geven.
Zorg er wel voor dat het gebroken lijnzaad je hoofdingrediënt blijft, dit houdt je cracker bij elkaar.

Wat heb je nodig?
12 crackers

60gr gebroken lijnzaad
50gr zonnebloempitten
40gr hennepzaad
20gr sesamzaadjes
200ml water
Kokosolie of een andere olie

Eventueel kruiden naar smaak toevoegen.

How to?

Verwarm je oven voor op 175 graden.
Meng al je ingrediënten behalve de kokosolie.
Laat staan voor ongeveer 15 min, het mengsel moet goed ingedikt zijn.
Leg een bakpapiertje op je bakplaat en smeer dit in met olie.
Smeer je zadenmengsel dun uit over het bakpapier.
Bak ongeveer 30-40 minuten in de oven.
Als de crackers hard zijn snij je ze voorzichtig in stukken en draai je ze om.
Laat de achterkant nog ongeveer 20-25 minuten bakken, tot ze lekker krokant zijn overal.

Tip: zet wel even de afzuiging of dampkap aan, ze geven veel geur af bij het bakken.