maandag 6 juni 2016

VEGAN VIBES:Grilled veggies & bulgur


Wat een zalige dag! Echt zo eentje waarvan je wil dat het een begin is van een eindeloze reeks! Vol goede moed geloof ik ook écht weer in de zomer! Eventjes was het weg, en droomde ik al van pompoenen en pastinaken... Maar nu... It's all coming back to me! :) 

Trouwens, fijn dat er al inschrijvingen zijn voor onze nieuwe workshop rond 'Wholefood', kunnen we eindelijk aantonen hoe simpel je met spullen-uit-de-supermarkt-achter-je-hoek lekker én healthy kan koken! Top! Voor diegene die géén plekje hadden op 19 juni, er zijn dus nog plekjes op 24 juli, maar het zijn ook alweer de laatste. Inschrijven kan door een smsje te sturen naar 0499 29 15 51 of een facebook-berichtje achter te laten. Wij doen dan de rest! 


Goed, terug naar dit bordje-vol-lekkers. Eigenlijk is dit zo een recept waar je mee kan doen wat je maar wil... Mét paddenstoelen, zonder paprika, mét aubergine, zonder kerstomaten... Whatever you want! 

Ingrediënten: 
- 1 courgette, in schuine plakken gesneden
- 1 rode paprika, geschild en in sticks gesneden
- 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
- 1 hand vol pompoenpitten 

- 2 el sesamzaad 
- 2 papadums 
- héél wat arachideolie
- 100g bulgur 
- vegan groentenbouillon 
- een 14-tal zwarte olijfjes, gehalveerd 
- zout, peper, chilivlokken 

How to: 
- Kook de bulgur in de groentenbouillon klaar.  
- Grill de paprika en de courgette klaar in een scheut arachideolie, peper en zout.
- Verhit in een koekenpan een bodem van 2cm arachideolie. Als de olie heet is frituur je hier om de beurt de beide papadums in. Dit gaat razend snel! 
- Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
- Gooi de pompoenpitten en sesamzaadjes even in de olie en laat ze krokant goud-bruin bakken. 
- Leg op een bord de papadums, de gegrilde groenten, de gehalveerde tomaten en olijfjes, de bulgur en de pitjes. Werk af met veel chilivlokken, peper en zout. 

Lekkurr!