donderdag 18 september 2014

WWWRAUWFOOD Charlotte's diary #5 Raw lasagne!!

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, nog 1 dag!!

Eén van de moeilijkste dingen tijdens de rawfood challenge was toch wel boodschappen doen. Op woensdag of donderdag trek ik steeds naar de supermarkt. Gewapend met mijn boodschappenlijstje voor recepten die ik die week wil maken. Dat betekende dus ook dat ik al even moest nadenken over wat ik vanaf zaterdag wil eten, als de challenge voorbij is.

Al dat gedenk aan warme, gekookte maaltijden is toch wel niet ideaal hoor! Om dan natuurlijk nog te zwijgen van alles in mijn winkelkarretje te laden en dan al in de koelkast hebben staan, zucht.
Maar we hebben nog maar één dagje te gaan en ik ben er van overtuigd dat het de HandsofmyFOODies gaat lukken !

Oh ja, je vraagt je misschien af wat er met de 'sprouted' quinoa gebeurd is? Dat was echt niet lekker en smaakte heel zuur.

De raw lasagne van deze avond was het lekkerste avondmaal dat ik deze week al gegeten heb en dus deel ik het receptje graag met jullie hieronder.

 



Wat heb ik vandaag gegeten?


Breakfast smoothie met avocado, banaan, havermout, lijnzaad, chiazaad en notenmelk.

Een redelijk zware smoothie, ideaal als een snel ontbijtje voor onderweg.







  Een variatie op de curry-carrot salade van dinsdag (receptje volgt nog).
Om het wat leuker te maken heb ik de salade op witloof blaadjes gelegd.

Als tussendoortjes heb ik een handje noten, een handje goji bessen en een peer gegeten.
Als dessertje wacht er nu nog een zalig raw cheesecakeje met een kopje groene thee op mij!



RECEPT: RAW LASAGNE





Wat heb je nodig?
voor iets meer als wat je op de foto ziet

  • Handje walnoten
  • Gedroogde Italiaanse kruiden of vleeskruiden
  • 6 plakjes courgette
  • Handje basilicumblaadjes
  • 1 teentje look
  • scheut olijfolie (liefst koudgeperst)
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • eventueel spinazie om op te serveren

How to?

  •  Hak de walnoten samen met de Italiaanse kruiden of vleeskruiden en een scheutje water, in je hakmolentje of foodproscesor. Doe dit maar heel even tot je de structuur van gebakken gehakt hebt. Zet even opzij.
  • Maak een pesto van de basilicumblaadjes, look en olijfolie in je hakmolentje of foodprocessor. Zet even opzij, maar laat nog een klein beetje pesto over in je hakmolentje.
  • Voeg ,bij het restje pesto, de zongedoogde tomaatjes en mix tot een plakkerig sausje. Voeg eventueel een scheutje water toe als dit moeilijk mixt.
  • Leg een bodempje van spinazieblaadjes met hierop de helft van de courgette plakjes.
  • Verdeel de walnoten over de courgette en hierop het zongedroogde tomatensausje.
  • Dek dit af met de resterende courgette plakjes en werk af met de pesto.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen