maandag 27 oktober 2014

Pindakaas koekjes, lekkerder dan lekker!

 
 
Hier zijn we weer met onze pindakaas, het is dan ook zoooo lekker.
Pindakaas vind ik trouwens een heel foute naam. Voor alle duidelijkheid, er zit geen kaas in pindakaas!! Eigenlijk zou iedereen het beter pindapasta noemen.

Natuurlijk als je pindakaas vol zout, suiker, E-nummers en andere rommel koop, kan je evengoed kaas uit een potje eten.
Pindapasta van goede kwaliteit hoort zeker bij gezonde voeding.

Deze koekjes zijn super simpel te maken en verrukkelijk! Ik heb ze trouwens meerdere keren moeten bakken voor ik een foto kon maken voor ze allemaal op waren.

Wat heb je nodig?
ongeveer 10 koekjes

  • 180gr Pindapasta (Die ik gebruik bevat alleen 100% pinda's, toppietop!)
  • 3 Eetlepels honing
  • 1 Eetlepel Bakpoeder
  • 1 Geklutst eitje
  • 2 eetlepels Chocoladestukjes +75% of cacaonibs.
  •  Een paar druppels amandelextract.


How to?

  • Verwarm je oven op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Doe de pindapasta in een kom en plet deze met vork. Hierdoor wordt de pindapasta zachter en meer vloeibaar.
  • Als je een structuurverandering ziet doe je hierbij het eitje, honing, bakpoeder, chocoladestukjes en het amandelextract.
  • Meng alles goed tot een mooi egaal deeg.
  • Maak met een lepel koekjes op je bakpapier.
  • Bak in de oven voor 10-12 minuten. Zeker niet langer, dan worden ze heel droog!!!
  • De koekjes moeten nog zacht zijn als je ze uit de oven haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten