woensdag 10 september 2014

OH MY OATS: Celebrating fall: Skinny applepie!


De geur van appeltaart in de oven is vast een van de meest gezellige geuren ter wereld. Mij doet het sowieso denken aan herfstdagen. Een snuifje kaneel en rozijnen erbij en ik word bijna melancholisch. 
Deze appeltaart heeft alles in zich om super-gezond te zijn. Het barst van de havermout en door de platte kaas is hij lekker luchtig. 

IngrediĆ«nten: 
  • 180g havermout 
  • 200g platte kaas 0%
  • 3 eitjes 
  • 2 appels (stoofappels doen het goed in een cake als deze) 
  • 1 vanillestokje 
  • kaneel (zoals jij het lekker vindt) 
  • honing (zoals jij het lekker vindt) 
  • eigeel met water om nadien de cake te bestrijken 
  • een grote hand vol rozijnen (optioneel)
How to: 
  • Verwarm de oven voor op 180°. 
  • Mix de havermout tot bloem. 
  • Mix alle ingrediĆ«nten. 
  • Vul de bakvorm (onderste laag) met deeg. Leg hier een laag appeltjes op. 
  • Herhaal dit tot het deel op is. 
  • Werk af met een laag appeltjes. 
  • Zet de cake in de warme oven. 
  • Bestrijk de cake na 20 minuutjes met het eigeel-water-mengsel. 
  • Zet de cake nog eens 30 minuten in de oven. 
  • Snuif regelmatig de geur even op en geniet! 

1 opmerking: