vrijdag 5 juni 2015

THE LIFESTYLE: 3 healthy lifestyle hypes waar ik niet aan mee doe! #uitgetest


Ik geniet er van om nieuwe dingen uit te proberen van een healthy lifestyle. Maar sommigen dingen gaan gewoon te ver voor mij, of zijn niet haalbaar. Ik beweer niet dat ze niet goed zouden zijn, ze zijn gewoon niets voor mij!


1. Natuurlijke tandpasta gebruiken
Een tijdje geleden had ik mij in gelezen over hoe giftig gewone tandpasta is. Door de hoge dosissen fluoride zou een kind sterven als het een tube tandpasta op eet! Slik, en toch gebruiken wij dit elke dag. Ik ben een kleintje van lengte, dus zal er ook wel niet zoveel tandpasta nodig zijn om mij van mijn stokje te laten gaan.
Zo snel als ik kon stond ik in de bio-planet, voor een tube tandpasta op natuurlijke basis ZONDER fluor!
Resultaat: Na enkele weken werden mijn tanden geler en geler. Ik ben al niet gezegend met het witste gebit, dus dit was echt een no-no voor mij.

2. Poo-free gaan
Een nieuwe hype onder de natuurlijke lifestylers is geen shampoo meer gebruiken. Na een tijdje zou je haar terug in staat zijn om zichzelf te reinigen en hoef je het enkel maar met water te spoelen. Sommigen gebruiken ook appelazijn of baking soda om het te wassen.

Vroeger waste ik mijn haar elke dag! Dit heb ik kunnen terug schroeven naar om de 2-3 dagen. En ik kan je zeggen, ik heb het daar moeilijk mee en voel me soms echt vies en vuil! Stel je eens voor dat je dit weken niet doet. No tnx, geen vette vogelnest voor mij.

3. Volledig rauw eten
Lieselotte is er na onze wrraauuww-challenge helemaal gek van, Raw food. Uit mijn dagboeken van die week lees je dan ook dat ik niet echt niet ben. Ik heb de hele week rondgelopen met een buik alsof ik 8 maanden zwanger was en miste 's avonds een warme maaltijd, waardoor ik echt niet te genieten was. Gelukkig heb die week wel vele heerlijke receptjes tegen gekomen, die me erdoor hielpen.
Ik probeer nu wel regelmatig rauw te eten doorheen de dag en dan een warme maaltijd in de avond, dit gaat mij veel beter af.
Klik op de foto's voor receptjes als jij ook een keertje volledig RAW of RAW till' 4 wil proberen!


http://handsoffmyfood.blogspot.be/2014/09/wwwrauwfood-charlottes-diary-4-raw.html


Het wil natuurlijk niet zeggen dat ik deze dingen afraad, absoluut niet! Ze passen gewoon niet bij mij en mijn mogelijkheden ;)

Heb jij al eens één of andere (gekke) lifestyle hype geprobeerd?

2 opmerkingen:

  1. Leuke blogpost!

    Ik overweeg ook geen enkele van die drie. Vooral die tweede snap ik echt niet. Misschien dat je haar inderdaad wel minder vet wordt na een tijdje, maar je wil toch ook dat het lekker ruikt? Althans, ik toch. Ik moet m'n haar slechts om de 4-5 dagen wassen, maar ik kijk er telkens naar uit. Ik hou zo van lekker geurende shampoos en haarverzorgingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @aMuse Rouge: om de 4-5 dagen! jij gelukzak ;) Inderdaad er gaat bijna niets boven de geur van vers gewassen haar. Ik heb me nu net wel een shampoo zonder siliconen en parabenen aangeschaft en het bevalt me zeker.

    BeantwoordenVerwijderen