woensdag 16 december 2015

SKINNY SINNER: December? Tijd voor taart! #aftereight #Mint-chocolate


December is feest ten top bij Handsoffmyfood! Sinterklaas, Kerstmis, nieuwjaar en natuurlijk niet te vergeten: onze verjaardagen.Yep yep, wij foodies zijn echte winterkindjes.
Mijn ultieme verjaardagsgeschenk? Iedereen die smult van een heerlijke taart gemaakt door.....tadaaaa....mezelf. Zalig toch om die bevestiging te krijgen.

Volgende week is het zover, dus ben ik al in de keuken gevlogen. Het resultaat hiervan was deze after-eight taart. Iedereen kent ze toch, de bekende chocolaatjes met munt.

You love it or you hate it, maar na dit taartje zijn er geen haters meer ;)




Wat heb je nodig?

bovenste laag:
1 pak silken tofu (zonder het vocht!) niet in huis? gebruik dan gerust 2 avocado's
4 eetlepels maple syrup
1/2 cup cacaopoeder
1 eetlepel cacao-nibs
1 eetlepel verse munt
2 eetlepels kokosolie

bodem:
1/2 cup gemende noten
3 dadels

How to?

Maak eerst je bodem door de ingrediënten te mixen tot een deeg.
Druk dit deeg aan in je springvorm.
Mix de andere ingrediënten, behalve de nibs.
Hierna roer je de nibs erdoor.
Giet het mengsel in de springvorm en zet voor 2 uurtjes in de vriezer.
Smakelijk!



4 opmerkingen:

  1. ziet er heerlijk uit, maar welke diameter springvorm kun je vullen met dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb zo een kleine hartjes vorm gevuld voor 2personen. Maar van het chocolade-tofumengsel was er wel nog wat over....

      Verwijderen
  2. Ziet er heel erg lekker uit! Waarvoor moet die eigenlijk in de vriezer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Door het in de vriezer te zetten, stijft alles goed op en kan je nadien makkelijker snijden 😉 Als je het een half uur tot uurtje voor gebruik eruit haalt, is hij zelfs erg smeuïg..!

      Verwijderen