vrijdag 3 juni 2016

HOWTOSURVIVEASASTUDENT: Powerballs vol energie, extra concentratie, chocolade & geheugensteuntjes!



Hoewel ik al een tijdje niet meer zelf op de schoolbanken zit, kan ik er niet omheen. Het is juni. De grote vakantie komt steeds dichter bij... De geur van studerende jongeren hangt overal. Je ziet ze in de bushaltes zitten als je 's ochtends met de auto voorbij rijdt. Of je ontmoet hen, breed glimlachend, op vrijdag, even over de middag, helemaal ontspannen, omdat de examenweek er weer even op zit. 

Deze Pistache Amandel Rozenwater-balletjes zijn energiebommetjes voor al die kei harde werkers, die een dodelijk vermoeiende maand te gemoed gaan. Ze zijn ideaal om kleine studeer-hongertjes te stillen en geven je brein genoeg energie om nog even door te gaan. Geen versuffende suiker, maar oppeppende Vitamines E, die zorgen voor optimale geheugencapaciteit en een hoger concentratievermogen! Top! Net wat ze nodig hadden dus... 
Dit gerecht is trouwens voor zo'n 12 balletjes, ter grootte van een pingpongbal. Bewaar ze in de diepvriezer en je hebt er altijd bij de hand. Na vijf minuutjes ontdooien zijn ze perfect! 
Ingrediënten: 
- 1 kop gepelde pistachenoten
- 1 kop amandelnoten
- ongeveer 20 dadels (als je grote dadels neemt, heb je genoeg aan minder)
- 1/2tl rozenwater
- 1tl vanille-extract
- 2el kokosolie
- 2el cacaopoeder 
Coating (optioneel): 
- 1cup cacaoboter
- 2el cacaopoeder
- 1el lucumapoeder
- 1el ahornsiroop 
How to: 
- Mix met een keukenmachine de noten tot poeder, niet té fijn als je nog wat bite wil.
- Voeg dadel per dadel toe, tot je een geheel krijgt dat kleeft.
- Voeg nu het rozenwater, de vanille, de kokosolie en het cacaopoeder toe.
- Blend grondig.
- Rol, met vochtige handen, balletjes, hapklaar.
- Zet alles in de diepvriezer. 
- Smelt de cacaoboter au bain marie. Haal van het vuur wanneer er nog kleine stukjes in drijven.
- Roer, in een kommetje, tot alles een mooie, gesmolten massa is.
- Voeg de cacaopoeder, de lucuma en de ahornsiroop toe. Blijf roeren en zet eventueel 10 minuutjes in de ijskast om een beetje op te stijven.
- Dompel de ondertussen koude balletjes een voor een in de coating.
- Laat hard worden in de diepvriezer (reken op 1 uurtje tot ze eet-klaar zijn) 
Op de foto versierd met matcha-green-tea & gedroogde rozenblaadjes! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen