maandag 23 februari 2015

VEGAN VIBES: En kaas dan? #lactosevrijealternatieven #hoeravoordecashew



'Eet je dan nooit kaas?', waarschijnlijk een van de meest voorkomende vragen als ik vertel dat ik veganistisch door het leven ga. Jawel dus, of toch een soort van. Dit is een verrukkelijk kaassausvervangend recept waar je zonder enig schuldgevoel van kan genieten. 
Kieper er gestoofde spinazie en kerstomaatjes bij en roer door sobanoedels voor een guilty-free pastareceptje. Lekker!
Experimenteer zelf met edelgistvlokken (in de betere natuurwinkel), knoflookpoeder en chilivlokken. 


Kaassaus: 

Ingredienten: 
- 200ml groentenbouillon
- 1,5tl witte misopasta (in nood te vervangen door soja-saus)
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 120ml cashewroom 

- peper en zout 
- 2el edelgistvlokken of 60g zuivelvrije kaas (in de biowinkel)

How to: 
- Meng in een kleine pan 200ml groentenbouillon en 1,5tl witte misopasta.
- Klop op een middelhoog vuur tot een egaal mengsel. 

- Zet het vuur nog wat lager en voeg de knoflook en het uienpoeder toe.
- Voeg de cashewroom toe en zet het vuur bijna uit. 
- Blijf vijf minuten roeren tot je een egale saus krijgt. 
- Haal van het vuur en voeg de edelgistvlokken of de zuivelvrije kaas toe. 


Pasta met artisjokroom: 

Ingredienten:
- 200g roomkaas (zie hierboven)
- 200ml groentenbouillon
- 300g artisjokharten uit blik, gehakt
- 2el citroensap
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- 500g sobanoodles
- 500g verse spinazie
- 16 kerstomaatjes
- 2el gehakte platte peterselie


How to: 
- Klop in een kleine pan de room en de bouillon tot een egaal geheel. 
- Doe de artisjokken en de knoflook erbij en laat al roerend tien minuutjes pruttelen op een laag vuur.
- Kook de sobanoodles klaar volgens de verpakking. 
- Doe in de blender en pureer tot een gladde saus. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Stoof de spinazie en kruid af naar smaak.
- Snij de kerstomaatjes in kwartjes.
- Doe de saus weer in de pan en doe er het citroensap bij. 

- Meng de groenten met de noodles en de saus.
- Werk af met de gehakte peterselie. Nommmmnommmmnomm!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen