maandag 2 maart 2015

SKINNY SINNER: Een overheerlijke (#vegan!) bananentaart #taartindeoven!!

Ik heb jullie enkele dagen geleden al laten watertanden bij de foto van deze heerlijkheid. Hij is ondertussen nog eens uitgetest door één van onze trouwste fans en ja hoor, volledig goedgekeurd!

Op mijn vorige werk stond er elk weekend een heel taartenbuffet klaar tijdens de lunch. Als iedereen rondom je heerlijk zit te smikkelen aan een stukje taart, is het moeilijk om er zelf aan te weerstaan. Ik zeg dan ook zeker niet dat ik die zoetigheden elke keer genegeerd heb!
Cheatmeal time!!

Heb ik er geniet van gehad? Nee, ik voelde mij slecht door die overdosis suiker en werd er niet bepaald goed geluimd van.

Dus vanaf nu, back on track met slaatjes en soepjes tijdens de lunch. Dat wil niet zeggen dat ik geen taart meer eet! Deze vegan bananentaart is 100x beter dan die van de bakker en bevat enkel natuurlijke suikers. Als je geen bananen fan bent kan je ze gerust versieren met ander fruit naar keuze.

Voor dit recept heb je kokosmelk van goede kwaliteit nodig. Als er teveel water aan toegevoegd is zal je kokosmelk niet hard worden in de koelkast!

Wat heb je nodig?

  • 200gr amandelen
  • 2 eetlepels speltmeel 
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels maple syrup/honing/....
  • 70gr havermout
  • snufje zout
  • 2 blikken kokosmelk (een nachtje op voorhand in de koelkast zetten)
  • 2 bananen
  • vleugje vanille extract

How to?

  • Verwarm je oven voor op 180graden.
  • Mix je amandelen fijn.
  • Smelt de kokosolie en meng dit met je amandelen, honing, havermout en zout.
  • Ik heb dit gedaan met mijn handen tot ik een crumble-achtig deeg had.
  • Druk dit deeg goed aan in een taart- of springvorm (20 tot 26cm). Zet een randje omhoog als je een springvorm gebruik.
  • Bak in de oven voor 15-20 minuutjes en laat afkoelen.
  • Haal het hard geworden deel uit de blikken kokosmelk. Het water heb je niet nodig.
  • Klop dit op zoals slagroom, met een vleugje vanille extract.
  • Je moet wel even kloppen voor je het echt fluffy fluffy krijgt.
  • Doe de kokosslagroom in je gebakken taartbodem en beleg met schijfjes banaan.
  • Werk eventueel af met geraspte chocolade, nootjes,....





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen