vrijdag 20 maart 2015

VEGAN VIBES: Funky #andijvie stamppotje #Lentegevoel!



Oorspronkelijk was dit niet echt het plan van de avond. Een stamppotje is niet onmiddellijk iets wat ik zomaar op onze blog gooi. Maar deze... tja... deze wil ik gewoon eventjes delen met de wereld! Het is echt een heerlijk geheel vol smaak waar ik -per toeval- op uitkwam nadat ik merkte dat de andijvie in m'n koelkast er een beetje slap begon uit te zien -gebruiken dus-. 
Ik kieperde echt gewoon wat in een pan, husselde er een beetje tofublokjes door -ze waren ook een beetje over datum- en het resultaat is dit bordje lekkers. 
Zoals je 't leest...Ik had het echt héél erg druk de afgelopen weken en mijn ijskast is er de dupe van. Gelukkig komt de lente er aan en om de een of andere reden dus ook een extra energiestoot. 

Nu, met deze stoofschotel kan je volgens mij heel erg variëren. Ik weet het niet zo zeker, maar ik geloof dat alle left-overs er prima in passen! Wissel de andijvie met snijbiet of alleen spinazie. Misschien heb je geen walnoten maar wel pecannoten. Of kruid de tofu met curry in plaats van paprika. 
Of, hou het gewoon bij onderstaande ingrediënten. Ook prima.

Wat je nodig hebt: 
- 350g zoete aardappel, in blokjes en geschild
- 20g walnoten
- 100g cashewnoten
- 100ml water
- een handje zongedroogde tomaten, echt gedroogd, zonder olie, in fijne reepjes
- 250g andijvie, schoongemaakt
- 250g spinazie, schoongemaakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1teentje knoflook, geperst
- 200g tofu , in blokjes
- peper
- zout
- paprikapoeder
- 1el agavesiroop
- een flinke scheut sojasaus
- sap van een halve citroen

How to: 
- Kook de zoete aardappel gaar.
- Snij de tofu in dobbelsteentjes.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Bak de tofu krokant aan elke kant en kruid héél stevig af met paprikapoeder.
- Blus met het citroensap, de agavesiroop en de sojasaus. Zet het vuur uit als de tofu klaar is, maar laat de pan op het vuur staan.
- Ondertussen fruit je de knoflook en de ui in de wokpan.
- Voeg, wanneer de ui glazig is, de spinazie en de andijvie in kleine porties toe en laat een beetje slinken.
- Kruid af met paprikapoeder en voeg de walnoten -in kleine stukjes- toe, samen met de tomatenreepjes.
- Blend de cashewnoten met het water tot je een smeuïg geheel krijgt.
- Pureer de aardappelen samen met de cashewnotenroom.
- Meng de puree onder de groenten.
- Schik op een bordje en strooi er de krokante tofublokjes over.
- Kruid af met peper en zout. 


Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen