dinsdag 11 augustus 2015

HOTSPOT: Bio boer @koningshooikt, groenten, fruit en veel veel meer! #netomdehoek

 
Gisteren zijn deze foodies in crime in de snikhete auto gestapt richting bio boer Busschots in Koningshooikt. Deze is eigenlijk bijna achter onze hoek en wij waren er nog nooit geweest, schandalig gewoon. Foei foei foodies ;)

Wat hadden wij in gedachten? Een kraampje met wat tomaten en komkommers waar een oude man met een blauwe overall zat. En als het dan ook even kan met houten klompen aan zijn voeten en een rood sjaaltje rond zijn nek. Maar OMG wat zaten wij er naast!

Op het eerste zicht lijkt dit een kleine boerderij, maar eens binnen bij deze bio boer ontdek je een walhalla voor foodies, veggies en vegans zoals wij.
Voor je binnen gaat kan je een winkelkarretje nemen, zo versleten dat Colruyt ze niet meer wil, maar met de charmes die perfect bij deze winkel horen. Die hebben wij toch niet nodig zeker voor enkele tomaten en komkommers?!...... Na rek 1 kwamen we toch tot het besluit dat het winkelkarretje meer dan van pas zou komen.
Zijn wij eigenlijk de enigste die absoluut niet kunnen sturen met zulke karretjes?

Geloof het of niet maar wij zijn hier dingen tegen gekomen waar wij nog nooit van gehoord hadden! Met grote ogen hebben wij schap per schap bekeken en onderzocht. 

Wat zat er in ons karretje? Haverpasta, oranjebloesemwater, miso, dadels (zelfs te scheppen!), boerenkool, tomaten, verse vijgen, oh ja LOVESHOCK chocolade,....
Voor de vegans toch ook even een speciale vermelding: ze verkopen ook wilmersburger kaas en raw vegan ijsjes gemaakt van cashewnoten en zonder chemische troep! Die konden wij niet laten liggen, de kaneel-cardemon smaak is een echte aanrader.

Wat was er nog in het aanbod? Kokosolie, noten, enorm veel producten voor de Aziatische keuken, superfoods, vers brood, poetsmiddelen, natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten en nog een hele hoop meer.

Aan de kassa hebben wij onbewust nog wat reclame gemaakt voor de blog en het super vriendelijke personeel leren kennen. Ook voor een leuke babbel en discussie over de vitamine B12 kwestie en een fles die je water gelukkiger zou maken (ja echt?!) maakten zij graag tijd. Wauw, wat voelden we ons hier thuis bij andere health foodies.
 Na het opsmullen van ons ijsje, op het bankje voor de winkel in het groen, was het tijd om terug naar huis te keren met een doos lekkers.

Voor iedereen uit de regio en verder ook, is deze winkel echt een aanrader!
Meer weten? Bezoek dan zeker hun website.

Bio boer Busschots, ons zien jullie snel terug.

XOXO
Charlotte en Lieselotte

Mededeling: Dit is geen betaalde reclame. Wij hebben zelf gekozen om deze winkel te bezoeken en hebben er dan ook geen enkele vorm van vergoeding voor gekregen. Wij vonden het gewoon een superleuke plek en willen het niet enkel voor ons houden ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten