maandag 31 augustus 2015

SKINNY SINNER: Nog maar eens een #bosbessentaart met #chocolade on top. #suikervrij #raw


Dit taartje heb ik wel al eens gemaakt. Of, beter gezegd, een deel ervan. Onder het motto 'het kan altijd lekkerder', bedacht ik dat een extra laagje chocolademousse alleen meer happiness kon opleveren. En het wordt tijd om dat over-the-top-recept de wijde wereld in te sturen. Het is dan ook zó simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een diepvriezer én een springvorm. 


Even over 'gezond bakken', want dat kan je. Dat kan iedereen. Suikervrij koken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.  
Zin in meer van dit? Misschien is onze 'Bakery-Workshop' wat voor jou! 


Deze taart bevat een bodem vol amandelnoten. Dat op zich is al helemaal super lekker. Laat je nooit ompraten dat je dik wordt van noten. Uiteraard bevatten ze vetten, maar die heb je nodig, de goede toch!

Even enkele redenen om deze lekkernijtjes altijd in huis te hebben... 
- Ze hebben een goed effect op je bloeddruk én cholesterol. Ze bevatten veel kalium en weinig natrium. De ideale combo voor een gezond lijf.
- Ze bevatten vitamine E. Dat heb je nooit teveel. 

- Amandelen bevatten véél vezels, dit zorgt voor minder kans op darm- en slokdarmkanker. Er zijn weinig snacks die je een lagere kans op kanker geven, dus laat even de amandelliefhebber gerust in je los.
- Amandelen beschermen tegen diabetes.
- Ze bevatten zaken die je hersenen fit houden. Zo zouden je hersenen sneller signalen opnemen. 


Daarnaast bevat deze lekkernij ook verschrikkelijk veel cashewnoten. Die barsten van de mineralen. Hoera! Ook krijgen je Vitamine-B-tjes een enorme boost! 
Je hoort het... Een taartje, iemand? 

Ingrediënten basislaag: 
- 3 kopjes amandelen
- 1 kopje fijngesneden dadels
- 1/2 kopje raw-cacao-nibs
- een snufje zout
- 2 eetlepels kokosolie 


Ingrediënten bosbes-laag: 
- 3,5 kopje geweekte cashewnoten (300g ongeweekt)
- een half kopje citroen
- 2/3 kopje ahornsiroop
- 1/2 kopje kokosolie
- 1 vanillestokje
- citroenzeste van 2 citroenen
- 1 bakje blauwe bessen / bosbessen / frambozen / ...
- een snuifje zout 


Ingrediënten chocolademousse-laag: 
- 360g geweekte cashewnoten
- 1 vanillestokje
- 170g rijpe banaan, in blokjes
- 1 el citroensap
- 3 el water
- een snuifje zout

- 40g RAW- cacaopoeder
- 75g dadels, in kleine stukjes gehakt 


Ingrediënten topping: 
- 1el cacaonibs
- 2 rijpe bananen
- een bakje braambessen 



How to: 
- Blend alle ingrediënten voor de basislaag. Gebruik een stevige blender. Hak eventueel de dadels al in kleine stukjes. Maal eerst de amandelnoten en pas nadien, wanneer het een smeuïg geheel wordt, voeg je de dadels enz. toe.
- Vul een springvorm met de basislaag, maak het geheel egaal met een kleine deegrol (of iets wat ervoor kan doorgaan)- Zet in het vriesvak.
- Blend alle ingrediënten voor de bosbessen-laag. Stort uit over de bodem en plaats 30 minuten in de diepvriezer. 
- Blend alle ingrediënten voor de chocolademousse-laag. Spatel voorzichtig over de bosbessen. 
- Werk nu al je taart af, begin aan de buitenkant met een laagje banaan. Vervolgens een laagje bosbessen. Wissel af en strooi in het midden de cacaonibs. 
- Zet 2u in het vriesvak.
- Geniet ervan! Het is écht een stukje hemels-ge-bak... 


Tip! Haal de taart zo'n 30 minuten voor je ze serveert uit je vriesvak. Ze moet nog 'stevig' zijn (niet helemaal ontdooit) wanneer je ze voorschotelt aan je publiek. Hou haar consistentie een beetje in de gaten... 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen