dinsdag 15 september 2015

OH MY OATS: Skinny Sinner #granolarepen met chocolaaaade (én bananenijs met chocoladesaus) -Ontbijt om van te houden-


Op dit receptje ben ik écht trots. Het is echt een waanzinnig lekker dingetje. Je kan de granola-bars heel laten, en in repen in je lunchbox stoppen -dikke vette aanrader-, maar je kan gewoon als ontbijt starten met dit lekkers in... -waarom niet- je bananenijsje! 
Mensen die ervan uit gaan dat je bij een clean-voedingspatroon niet lekker eet, hebben het echt niet gesnapt... Mijn ontbijtjes zijn feestmaaltijden. Elke ochtend opnieuw. Of ik nu mezelf verwen met een smoothie, een fruityoghurt of een ...eh ja... ijsje, het is altijd een "feestje-voor-mezelf". Met, mijn liefst zonde, een heerlijke kop dampende koffie voor m'n neus. 


Dit ontbijtje maakt dat je 's avonds uitkijkt naar het moment dat je de eerste hap in je mond stopt. Vullend, zoet, als een dessertje.
Het enige wat je hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je bananen in je diepvriezer hebt zitten. Dat heb je, als je ons een beetje kent, al vaker gehoord. Foodies als wij, leven op frozen bananas. 


Goed, here we go! 

Ingrediënten voor 4 personen ijs en een héleboel repen: 

Ijs:
- 6 bananen, diepgevroren in schijfjes (liefst zo rijp mogelijk)

Chocoladesaus: 
- 60ml agavesiroop
- 2el raw cacaopoeder
- 1el koude koffie (of warme, heb je warme chocoladesaus)

Granolabars: 
- 150g havermoutvlokken (géén instant)
- 150g amandelen, gehakt, in kleine stukjes
- 5el gouden sesamzaad
- 5el cacaonibs
- 100ml agavesiroop
- 250g pindakaas (maak die zelf, blend 250g pindanoten met een snuf zout!)
- een flinke snuif zeezout (grof) 


How to: 
- Bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie.
- Hak de noten, samen met de havermoutvlokken, de sesamzaadjes en de cacaonibs fijn, maar NIET tot een homogeen mengsel. Gebruik de puls-knop en hou het geheel goed in de gaten. Het moet nog best crispy zijn.
- Meng nu met de pindakaas, de agavesiroop en het zout. Doe dit met een lepel, niet met een keukenmachine.
- Schep het geheel nu op je aluminiumfolie en smeer uit tot 0,5cm. Maak een mooie rechthoek, die kan je straks goed snijden.
- Zet een nacht je in de koelkast en snij 's ochtends in 9 vierkanten. 


- Blend 's ochtends je bevroren bananen tot een smeuïg softijs. Als je bananen een 'blok' vormen is dit moeilijk. Laat eventueel je diepvrieszakje een aantal keren op de grond vallen, tot de schijfjes allemaal los zijn van elkaar.
- Meng alle ingrediënten voor de chocoladesaus en roer even goed met een vork.

Versier je bananenijs met verkruimelde granola-repen en bosbessen of ander fruit en besprenkel met chocoladesaus...  Goedemorgen! -sowieso, na dit ontbijt!-Als je dit lekker vindt... hou je dan ook van... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten