maandag 14 september 2015

VEGAN VIBES: Plantpower! #Portobello burger en Asian Tofu! -Smaakbom!- en zó kidsproof!


Met een 15-jarige puber, twee kleuters en een Mc-Donalds-liefhebbende echtgenoot in huis, is het als veganist niet altijd even simpel om je belangen te verdedigen.
Soms moet je echt met wat creatiefs op de proppen komen.
Vandaag besloot ik om me nog eens te wagen aan de heilige drievuldigheid. Vlees, groenten en aardappelen. Of... mijn versie ervan!
Zoete aardappelfrietjes met een portobello-broodje, gevuld met gegrilde tofu en een portie tomaat met basilicum. Ik hield m'n hart vast voor de reacties, maar... de lege bordjes spraken voor zich! 



Op zich is het natuurlijk niet écht een burger. Het is een paddenstoel. Een grote, dat wel. Maar er komt geen brood in de buurt. De welbekende cheddar-cheese werd vervangen door gegrilde, gemarineerde tofu. Als extra smaaktoets voegde ik errugg veel -uhem..- look toe, basilicum en smaakvolle tomaten uit de tuin.
Wil je helemaal over-the-top? Grill zoete aardappelen, in frietjes gesneden. Het recept vind je hier


Voor 2 personen heb je nodig: 
- 4 portobello's
- 4el olijfolie
- 3 knoflookteen, geperst
- 1 pakje tofu, in plakken gesneden
- 1 grote vleestomaat
- 1 komkommer
- 2 handjes veldsla
- zeezout, peper
- basilicum

Tofumarinade:
- sap van 1 limoen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1tl witte wijn azijn
- 1el olfijolie
- 1el gedroogde oregano
- 1el gedroogde rozemarijn

How to: 

- Bereid de tofu voor. Maak eerst de marinade. Hiervoor pers je het sap van 1 limoen. Dit meng je met 1 geperste knoflookteen, de witte wijn azijn, de olijfolie, de gedroogde oregano en de rozemarijn. Voeg een snuif peper en zout toe.
- Snij de tofu in plakjes.
- Giet de marinade over de tofu, zet even apart (min. 30 minuten).
- Als je de frietjes wil bereiden begin je hier best nu aan!
- Verhit een grillpan op een hoog vuur. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie. Smeer de portobello's in met het knoflook-olijfolie-mengsel.
- Grill ze aan beide kanten, tot ze gaar zijn.
- Was de veldsalade, snij de komkommer in schijfjes.
- Doe hetzelfde met de tomaten.
- Leg nu de plakken tofu in je grillpan. Grill tot de strepen er in staan.
- Maak je bordjes klaar. Leg de portobello op z'n hoed, beleg met de tofu, de tomaten, fijngehakte basilicum en wat peper en zout. Prik de volgende portobello stevig vast met een prikker.
- Naast de burger serveer je wat salade en komkommer. Frietjes mogen niet ontbreken! 



Succes bij de kids... verzekerd! 


Hou je misschien ook hiervan? 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen