dinsdag 6 oktober 2015

OH MY OATS: Peanutbutter-oattruffles, voor de addicts zoals wij!


Jullie hebben het ondertussen al honderd keer moeten lezen, we love pindapasta!!!! En ja, ik moet toegeven dat ik soms gewoon de lepel in de pot steek en geniet van een grote hap pindapasta.
Maar wat als die peanutbuttercravings buiten huis de kop op steken? Ik ga echt geen pot pindapasta meenemen in mijn handtas of naar het werk.
Maak dan deze heerlijke truffels met pindapasta en havermout, het ideale tienuurtje of welk-uurtje-het-ook is ;)

De happy few die al een lunchboxlove workshop hebben mogen bijwonen hebben gezien hoe je super gemakkelijk je eigen notenpasta of choco maakt. Gebruikt voor dit receptje dus gerust je eigen gemaakte choco of notenpasta.

Om je eigen notenpaste te maken heb je wel een ultra krachtige blender nodig, zoals de vitamix! Heel snel volgt er een review over onze fantastische keukenapparaten, die elke foodie wil. Kan je niet wachten en wil je hem nu al aankopen op deze site? Stuur ons dan snel een berichtje via mail: handsoffmyfood@hotmail.com of Facebook en je krijgt van ons een geweldige kortingscode om deze must-have te bestellen!

Wat heb je nodig?

Truffels
  • 2/3 kopje havermout
  • 1 kopje pindapasta
  • rijstsiroop/honing/maple syrup naar eigen smaak

Topping
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel cacao
  • rijstsiroop/honing naar eigen smaak

How to?

  • Mix alle ingredi├źnten voor de truffels tot een mooie massa. Dit gaat het best met een keukenmachine.
  • Met de handen gaat ook, maar dit is heel arbeidsintensief.
  • Rol tot mooie balletjes en leg ze enkele uren in de vriezer.
  • Haal de truffels uit de vriezer en smelt de kokosolie.
  • Roer hierdoor de cacao en de rijstsiroop.
  • Rol je balletjes in het chocolade mengsel of leg er een paar lijntjes/druppels op ter versiering.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen