donderdag 26 november 2015

HOTSPOT! Happy Herbi?! Yes, ronde -omoptevreten- balletjes! Super lekker! Must-try-etsy-shop! :)Nomnomnoooom! Sommige ondernemers verdienen écht wel een duwtje in de rug. (Zéker al die ondernemer-tjes die in de RAW of VEGAN-weg in slaan. Wat een lef! Op boxen tegen de stroom in. Durfden wij dat maar... ;) (Wie weet, in de toekomst...*grijs*) 
Een van de toppers, die ik jullie écht niet wil onzeggen, is Daphne van Happy Herbi. Ik leerde haar productjes kennen, zo'n jaar geleden in Amsterdam. Toevallig wandelde ik Vegabond binnen (nu, niet zo toevallig, ik had het opgezocht. Daar heb je die handige Happy Cow-app voor op je smartphone -checken die handel!-) en voor m'n neus lag het vol met prachtig gekleurde eetbare balletjes. Hoewel ik al een tijdje ronddoolde in het healthy-food-land, had ik nooit eerder zo'n coole energyballs gezien. 
Ze waren het hand-rol-werk van Daphne. Happy Herbi is een bedrijfje waar vegan en raw bovenaan de lijst staan. Je kan haar lekkers bestellen op haar website, maar ook op SWAN-Market Antwerpen kwam ik haar al een enkele keer tegen.
Ben je toevallig toch in Amsterdam? Aarzel niet om even bij Vegabond binnen te springen. Doe zoals ik... Koop héél véél balletjes en snij ze in stukjes. Strooi ze over je banana-nicecream of in je sojayoghurt. Héérlijk! 


De balletjes zijn gemaakt van dadels en noten. Once again. Dadels zijn zo oké voor je lijf. Keep eating the good stuff. De frutose, glucose en sucrose wegen niet op tegen die van een koekje, en dit balletje geeft je een instant shot energie! Ideaal voor na het sporten dus. Nu... gezien dat mijn sport-beoefen-tijd gedaald is naar een absoluut minpunt, eet ik dit lekkers bij een tasje thee. 

Zin om zelf te gaan experimenteren? Met deze thema's moet dat lukken! : 
- rawphaello - energy ball met kokos en karamel (wit)
- pecabana - energy ball met banaan, pecannoten en kaneel (geel)
- raspberrina - energy ball met frambozen, sinaasappel en vanille (roze)
- carrotina - energy ball die smaakt naar worteltaart (oranje)
- carobean - dropachtige energy ball met carobe, sesam en paranoten (zwart)
- lemonita - energy ball met limoen, citroen en citroengras (groen)
- fresafriska - energy ball met aardbei en mint (zachtroze)
- Macamaqi - spicy energy ball met macadamianoten, blauwe bessen, maqui bessen en gember (paars)
- manacoco - tropische energy ball met mango, kokos en ananas (rood)
- chocatanga - energy ball met chocolade, hazelnoten en mandarijn (bruin)

Op de website van Happy Herbi vind je ook een video how-to-filmpje. Zéker checken. 
Zin in andere energie-ball-receptjes? Wij hadden er ook al enkele gemaakt! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten