maandag 16 november 2015

SSSUPPPEERSOUP: MISO!? Yeah! Want het is SuperSnel, SuperLekker, SuperHip en ... géééézond voor dat lijf van jou!



Heb je het al gehoord!? Er is wat nieuws hip op de markt! Miso! We gebruiken het al een tijdje, zonder écht te weten wat het is. Nu, afgelopen weekend had ik een Macrobiotische kookles, en werd het allemaal duidelijk.
Dus even. Handjes omhoog voor de miso! Aha! 

Miso kan verschillende structuren en kleurtjes hebben, maar diegene die jij zoekt is donkerbruin en gemaakt van sojabonen en gefermenteerde gerst. Miso wordt gedurende jaren of maanden gerijpt en is dus best een krachtig stukje voedsel
Enneh... waarom is dat nu zo fantastisch? Wel, miso bevat levende enzymen. Ze helpen je vertering een beetje beter op gang zorgen dat alles een beetje beter in evenwicht blijft, daar in je lijf. 

Japanners noemen het een gift van de goden. Omdat je er oud van wordt. Ha! Loop maar al snel naar je bio-winkel!
Maar, vergeet als je daar bent niet even een zakje wakame! Wakame is net als miso eigenlijk gewoon een must-have in je keuken. Heb je dat potje Spirulina op de kast staan? Niets meer of minder dan alg in poedervorm. Waarom geen échte zeegroenten die gedroogd zijn, laten zwemmen in je soep? Dat is wakame! Je gooit ze even in warm water en voor je het weet dwarrelen er groene vlokken doorheen.

Miso kook je best niet door. Maximum 5 minuutjes doorheen de bouillon van wakame laten sudderen is prima! 


Weg met de superfoodpoeders! Welkom Miso! 

Ingrediënten voor 4 kommen soep: 
- 3tl wakamevlokken
- 3el miso
- 2 gesneden uien, dun en fijn
- 1,5l water
- gehakte spinazie
- 3 in lucifers gesneden worteltjes (of fijne schijfjes, wat je wil... hoe dunner, hoe liever!)
- Sojasaus

How to: 
- Kook water met daarin de ui en de wakame. Breng even tot het kookpunt.
- Laat dit een 20 minuten pruttelen op een heel laag vuurtje (net niet koken).
- Los de miso op in een kopje van je soep en giet na de 20 minuten de miso erbij.
- Voeg nu ook de worteltjes en de spinazie toe.
- Serveer met 1el sojasaus per kom.

Just perfect! 


Nog Miso-zin? 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen