zaterdag 5 december 2015

HEALTHY HOLY MAN: Dé Sinterklaas Skinny Sinner Raw 'cheese'cake! #speculaas #mandarijn


Deze nacht is het zover!  Sinterklaas gaat, via de daken, het land rond om alle kindjes te voorzien van snoep en speelgoed. Alhoewel hij volgens mij niet zoveel werk niet meer heeft, want ik heb al heel wat foto's gezien van bergen speelgoed en chocolade!

Wat als Sinterklaas nu eens een lekker, gezonde taart bracht? Een taartje waar iedereen verantwoord kan van smullen, terwijl alle cadeautjes grondig bekeken en uitgeprobeerd worden.Hier zit ze alvast in de koelkast.

Voor deze taart heb je een krachtig blender nodig, type Vitamix. Ik ben er zeker van dat de heilige man een even grote foodie is als wijn handsoff-ies en een hypermoderne keuken heeft. Die man leeft niet voor niets al meer dan honderd jaren!

Tip: Voer er eventueel ook wat cacaonibs bij op het einde, om het sinterklaasverhaal helemaal af te maken.


Wat heb je nodig?
1 mini springvorm

  • 3/4 kopje geweekte cashewnoten (min. 4 uur)
  • 1/2 kopje amandelnoten
  • 3 medjoul dadels
  • 2  eetlepels kokosolie
  • 1 sinaasappel
  • zeste van 1/2 sinaasappel
  • 2 mandarijntjes
  • 3 eetlepels maple syrup
  • merg uit 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

How to?

  • Mix je amandelnoten heel fijn in de blender.
  • Voeg hierbij de dadels en de speculaaskruiden, mix goed door tot een mooi geheel.
  • Leg deze mix in een springvorm en zet in de vriezer.
  • Pel de sinaasappel en 1 mandarijntje en ontdoe deze van alle velletjes en vliesjes, tot je enkel het echte vruchtvlees over hebt. Opgepast, dit is echt een prutswerkje!
  • Doe dit in de blender met de cashewnoten, vanille, zeste, maple syrup en kokosolie.
  • Mix goed door tot je een smeuïg geheel hebt. 
  • Pel nu je laatste mandarijntje tot weer enkel het vruchtvlees overblijft. Snij dit in stukken van 1 cm.
  • Roer dit met een lepel onder de rest van je 'deeg'.
  • Leg dit boven op de bodem die je net gemaakt hebt en zit voor min. 4 uur in de vriezer.
  • Wil je het later op eten? Zet het dan eerst even in de ijskast om te ontdooien.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen