zondag 6 december 2015

Skinny Sinner: Crunchy Amaranth Chocolade Candybar! #Justperfect

Ik heb 'm gevonden! Dé graanreep der graanrepen. De lekkerste, all-inclusive reep ever! Cacaoboter, pindakaas, pecannoten, blue berries... Oh Gosh. Hij was zo lekker! Uit veiligheidsmaatregelen nam ik er slechts eentje mee naar school en bleef de rest in de ijskast. Veilig. Want ik kon ze een na een naar binnen proppen. Zonder enig probleem. 
Zout, zoet.. Mijn collega omschreef'm als een 'gezonde Lion'-snackreep. Ik dacht aan Granola-met-hoogheidswaanzin

Je moet amarant poffen om dit spulletje in elkaar te knutselen, maar, believe me, daar is niets aan. Mijn dochter vond die mini-popcorns hilarisch als ze uit m'n pot poften. Ik was een beetje stressy na de tutorial-movies op youtube, maar het liep best vlotjes. 
Zorg dat je pot loeiheet staat en blijf altijd vlakbij. Pas als je zeker weet dat-ie niet heter meer kan, voeg je de amarant in kleine hoeveelheden toe. Als de boel poft (niet alle bolletjes zullen poffen, slechts 70%), zet je'm even aan de kant en doe je een nieuwe portie.
Amarant... nog nooit van gehoord? Het is een piep-klein graantje-zaadje. Een beetje couscous-achtig. Het is dé calcium-bron bij uitstek. Het bevat vier keer meer calcium dan ander graan. Aha! En dat is zo'n piep-klein-mini-bolletje. Goed spul dus. 

Buiten amarant bevat deze bar ook 101 andere superfantastische zaken! Zo zitten er havermoutvlokken in -vezelsvezelsvezels- en barst-ie van noten. De blauwe bessen hoeven niet persé, maar als je ze op de kop kan tikken, aarzel dan niet! Gedroogde blauwe bessen zijn superfood. In de zomer zijn de verse altijd en overal, maar in deze bar koude -bwa..- periode is de gedroogde variant zeker zo goed! Ze bevatten weinig calorieën en véél healthy-spul! Je spijsvertering gaat enkel glimlachen... En dat kan je lijf nu eenmaal gewoon gebruiken. 

Deze bars maak je voor een week en eet je als ontbijt, verkruimeld over je banana-icecream of gewoon als drieuurtje voor een pittige energiestoot! Hopla, start dus! 

Ingrediënten: 
- 160g cacaoboter, au bain marie gesmolten 
- 70g gepofte amarant
- 50g havervlokken 
- 30g amandelen 
- 20g pecannoten 
- 60g gedroogde blauwe bessen 
- 40g medjouldadels 
- 20g gojibessen 
- 90g ahornsiroop 
- amandelboter 
- 20g cacaopoeder RAW 
- beetje kaneel 
- beetje grof zout 

Topping: 
- Hele pecans 
- moerbessen 
- gojibessen 
- ... 


How to: 
Start met het hakken van de amandelen, de pecannoten en de dadels. Hak alles heel fijn, maar doe dit met je handen en niet met een machine. Je moet echt stukjes noot hebben.
De cacaoboter moet gesmolten zijn, maar niet heet. Cacaoboter heeft een smelttemperatuur van rond de 37°. Laat de boel niet onnodig verhitten, zonde van al die gezonde stukjes uit de boter! 
Meng alle ingrediënten in een kom, ook de cacaoboter. Zorg voor een mooie verdeling van alles. 
Stort de boel uit in een rechthoekig bakblik en duw alles stevig aan. Als je bakblik te groot is, creëer dan een kleinere rechthoek door bakpapier stevig te vouwen. Stevige bars = stevig aangedrukt 'beslag'. 
Druk de toppings in je beslag. 
Zet alles een uurtje in de vriezer en snij nadien alles in mooie rechthoeken. 
Zet in de koelkast voor een nachtje. Enjoy! You'll love this one! 

Omdat cacaoboter smelt op 37°, blijven ze op kamertemperatuur prima in hun vorm! Handig voor onderweg dus! 1 opmerking: