donderdag 9 juni 2016

Wrraauwwwfood: Matcha-kiwi-pie mét een gemberroomlaagje én een pecanbodem. Smile! Summer is coming!


Om de een of andere reden had ik mijn kiwi-aanschaf helemaal fout ingeschat. Zo bleken er plotseling drie volle pakken kiwi in m'n ijskast te wonen en niemand scheen ze écht op te merken. Tot gisteren. I know a way to take this hairy fruit to the next level.. 

Superfoods zijn helemaal in de afgelopen tijd. Maar ik probeer ze echt niet téveel te gebruiken. Ze zijn niet alleen enormduur, maar echte superfoods liggen gewoon in de versmarkt van de winkel. Broccoli, bessen, prei én... kiwi!
Veel superfoods claimen véél antioxidanten en vitamines C te bevatten, maar dat doen groenten en fruit nu eenmaal ook. De manier om zoveel mogelijk gezond spul binnen te krijgen is... zoveel mogelijk RAW-voedsel te consumeren. Moeilijk? Neen... Op dit moment lees ik een blog van een Hawaiaans gezin die het raw-till-4 principe-leven en het is eigenlijk echt belachelijk simpel. Sowieso volgt er hier binnenkort meer over ... I'm hooked by rawfood -maar dat wisten jullie al-.

Het fijne van al dat RAW-eten, is dat je er héérlijke taartjes mee kan prepareren, die je zonder enige guilty feelings kan opeten. Tadaaa! Kiwi-op-een-room-taartje. Met groene thee. Iemand een stukje? 
Voor ongeveer 14 porties. 

Ingrediënten: 
Basislaag: 
- 240g ontpitte dadels, grof gehakt 
- 100g pecannoten 
- een klein beetje water, druppel per druppel toegevoegd 

Vulling: 
- 350g cashewnoten, een nacht geweekt
- 150ml kokosolie, op kamertemperatuur 
- 125ml citroensap 
- 125ml ahornsiroop 
- 1 vanilleboontje (merg) 
- 1 snuifje zout 
- 3 el fijngesneden gember 
- 2 el matcha-poeder 
- 4 groene kiwi's 

Topping: 
- 3-4 kiwi's, in fijne schijfjes 

How to: 
- Blend te noten in een stevige keukenmachine en voeg dadel per dadel toe. Check of het deeg al kleeft, zo niet voeg je water toe -druppel per druppel-. Nooit te snel, water kan je niet 'weghalen' en je basis is snel te plakkerig. 
- Bekleed een rechthoekig bakblik met plastic folie. Stort de basis hier in en verdeel losjes over de bodem. Druk héél stevig aan als je zeker bent van een evenredige verdeling.
- Om de vulling te maken doe je de cashewnoten, de kokosolie, de citroen, de ahornsiroop, de vanille (merg) en het zout in de blender en blend je lang. Je moet echt de perfecte liquid krijgen, en dat kan even duren. Heb je niet zo'n stevige blender, blijf dan goed in de buurt!
- Doe de helft van je cashewroom even in een potje.
- Voeg nu de gember toe aan de resterende room in je blender en blend opnieuw. Zorg dat alle gember verdwenen is in het geheel.
- Stort dit uit over de bodem. Strijk perfect glad.
- Doe de andere helft van de cashewroom in de blender en voeg nu de vier groene kiwi's toe en twee afgestreken eetlepels matchapoeder.
- Blend tot je een groene massa krijgt die volledig homogeen is.
- Stort voorzichtig uit over de witte laag en smeer, zonder druk uit te oefenen, plat.
- Tik nu met de gevulde vorm enkele keren krachtig op je aanrecht. Zo verwijder je luchtbellen.
- Zet 7 uur in de ijskast of 3 uur in de vriezer. Je kan deze cake ook écht lang bewaren eens bevroren (tot 3 maanden) en gekoeld tot 5 dagen.
- Leg de kiwi op de cake vlak voor het serveren. 

Smakelijk! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten